Hedef 2’de 2 | Güney Gazetesi Mersin

Hedef 2’de 2

Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) Euroleague Women’da B Grubu 13. Haftasında Çarşamba günü karşılaşacağı İspanya ekibi Spar Girona ve 1 Mart’ta da Belçika ekibi Mechelen’i yenerek grubu lider bitirmek istiyor

Hedef 2’de 2


HASAN KÜÇÜK

 

Ülkemiz merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olan ve 11 ilde yıkıma, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan depremlerle sarsılırken Euro League Women B Grubu’nda mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi bugün İspanya ekibi Spar Girona, 1 Mart’ta ise Belçika ekibi Mechelen ile önemli iki karşılaşmaya çıkacak. Turuncu lacivertli ekibimiz çapraz eşleşmelerde play-offta A Grubu’nda zayıf bir takımına rakip olabilmek için  2 maçı da almanın planlarını yapıyor. Mersin’deki çalışmalarını Başantrenör Roberto Iniguez eşliğinde tamamlayan ekibimiz Salı günü İspanya’ya gitmişti. ÇBK Çarşamba günü Türkiye saati ile 22.45’de Girona, Pavello Fontajau Spor Salonu’nda yapılacak maçın saatini beklemeye başladı.

Grupta 20 puana sahip 3 takımdan Sopron Basket lider durumda iken ÇBK 2.,  Famila Schio ise 3. sırada yer alıyor.  ÇBK’nın ilk maçta Mersin’de 64-50 mağlup ettiği 4. sıradaki Spar Girona’nın puanı ise 19

 

 

 

 

“2 MAÇI DA KAZANMAK İSTİYORUZ”

ÇBK Başantrenörü Roberto Iniguez, Güney’e yaptığı açıklamada, Euro Lig Women’da son 3 maçta iyi iş çıkardıkları için iyi bir pozisyonda olduklarını söyledi. Amaçlarının gruplarındaki kalan 2 maçı da kazanarak saha avantajını elde etmek olduğunu anlatan Iniguez “Diğer karşı taraftan kimin geleceğinden ziyade saha avantajı bizim için önemli. Daha önce takımımız buralarda oynadığı için saha avantajınını önemini çok iyi biliyor. Önce Girona maçını kazanmamız lazım. Şu an grupta iki maç oynayacağız. Grup her şeye açık. Birinci de olabiliriz dördüncü de olabiliriz. O yüzden biz sadece kendi sonucumuza odaklanarak 2’de 2 yapıp sonra diğer sonuçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

 

“EVİNDE FARKLI DEPLASMANDA FARKLI BİR TAKIM VAR”

Spar Girona’nın nasıl bir takım olduğu çok iyi bildiğini anlatan Iniguez şunları söyledi; “Deplasmanda çok farklı kendi evlerinde çok farklı bir takım var. Kendi evlerinde çok daha iyi oynuyorlar. Bu sene farklı bir koç ile çalışıyorlar. Yeni transferleri var; Brittney Sykes o da onların hücumuna güç kattı. Ancak bizim için önemli olan o kalabalıkta maç kontrolünü elimizde tutmaktır. Girona’da o atmosferde oynamak kolay değil. O yüzden oyunu ne zaman hızlandırıp ne zaman yavaşlatacağız iyi ayarlamamız lazım”