Fahiş fiyata ev taşıyanlara ceza | Güney Gazetesi Mersin

Fahiş fiyata ev taşıyanlara ceza

Depremden zarar gören vatandaşların başka bir yere eşya taşıtırken mağduriyetlerinin önlenmesi için ev taşıma ücretleri belirlendi. Belirlenen ücretlerin üzerinde taşımacılık yapan firma ya da şahıslara ceza uygulanacağı duyuruldu.

Fahiş fiyata ev taşıyanlara ceza


ZELİHA ÖZİPEK


Mersin Valiliği, ev taşımacılığında fırsatçılığın önüne geçmek için belirlenen fiyatları duyururken, fahiş fiyata eşya taşıyanlara ceza uygulanacağını duyurdu. Yapılan açıklama göre farklı illerdeki oda temsilcileri ve sektör paydaşlarıyla görüşüldü. 4+1’e kadar evden eve eşya taşımanın ücretleri şehir içinde 25 kilometrelik mesafe dahil evden eve eşya taşıma işinin işçilik bedeli dahil azami 6 bin TL olduğu, il sınırları dahilinde ilçeler arasında evden eve eşya taşıma işinin işçilik bedeli dahil azami 9 bin TL olduğu, şehirler arası evden eve eşya taşıma işinin 6 bin TL olduğu söylendi.

Ayrıca 25 kilometreyi aşan mesafeler için ek olarak kilometre başına 10 TL olduğu kaydedilirken, “Bin lira varış noktası asansör bedeli ile 2 lira varış noktası işçilik bedeli ve bin lira şoför ücreti eklenerek hesaplandığı, taşıma işlerinde asansör kiralanması halinde; 10. kata kadar azami asansör kiralama bedelinin bin lira olduğu, üzerindeki her kat için ilave 100 TL kiralama bedeli olduğu anlaşılmaktadır” denildi.

 

 

Tarifeye uymayanların şikayet edilebileceğinin belirtildiği açıklamada, “Eşya taşıma tarifesine uyulmaması halinde konunun Haksız Fiyat yönünden değerlendirilmek üzere Ticaret İl Müdürlüğümüzün mersinticaretilmudurlugu@hs01.kep.tr adresine bildirilmesi ayrıca belirtilen fiyatlara uymayan firma veya taşıyıcı şahıslar hakkında depremzede vatandaşlarımızın Ticaret Bakanlığı Alo 175 çağrı merkezi numarasından, Alo CİMER 150 iletişim numarasına şikâyeti halinde cezai işlem uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.