“Düşme haksızlık olur” | Güney Gazetesi Mersin

“Düşme haksızlık olur”

“Düşme haksızlık olur”


HASAN KÜÇÜK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yıkıma, binlerce can kaybı ve yaralanmalara neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından ertelenen Profesyonel takımların maçları gibi Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçlarının da 4-5 Mart’ta oynanmasına karar verilmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu depremin etkilediği illerin takımların yanı sıra Mersin’in de 3 takımının mücadele ettiği 7. Grup ile 2. grupta maçların oynanmamasına karar verdi. TFF’nin 2 gruptaki takımların statüsü ile ilgili vereceği karar merakla bekleniyor.

7. Grupta 18 puan ile 9. sırada yer alan ancak il sıralamasında 3. olduğu için statü gereği küme düşme endişesi yaşayan Homurlu 1951 Spor Teknik Direktörü Sedat Hazımoğlu, bütün takımlar gibi kendilerininde TFF’nin vereceği kararı beklediklerini söyledi.  

TFF’nin 2. ve 7. Grupta maçların oynanmamasına karar verdiğini anlatan Hazımoğlu, bu sene grupta düşme olmayacağı için haklarının baki kalarak önümüzdeki sene aynı gruplarında mücadele edeceklerini söyledi. Oynanmamış 12 maç bulunduğunu bu durumda sonuçların ne olacağını kimsenin bilemeyeceği için düşme olmasının haksızlık olacağını anlatan Hazımoğlu, “Aldığımız bilgiye göre bu sene Süper Amatör’den şampiyon olan tek takım çıkacak. Seneye BAL’ da Mersin’den 4 takım oynayacak. Seneye 2 takım düşecek. Adana FK’yı direk 3. Lige alırlar diye düşünüyoruz” dedi.