“İşçilerin çıkarıldığı doğru değil” | Güney Gazetesi Mersin

“İşçilerin çıkarıldığı doğru değil”

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sosyal medyada yer alan arama kurtarma çalışmalarına katılan İntens İnşaat işçilerinin işten çıkarıldığı ile ilgili haberleri yalanladı.

“İşçilerin çıkarıldığı doğru değil”


MAYSA DERYAYEVA

 

Akkuyu NGS, işten çıkarılma haberleri üzerine açıklama yaptı.  Yapılan açıklamada “Medya ve sosyal ağlarda İntens İnşaat çalışanlarının maaşlarının ödenmesinde gecikmeler yaşandığına ve depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına katılan söz konusu şirket çalışanlarının işten çıkarıldıklarına dair haberler yer almıştır. Arama kurtarma çalışmalarında görev alan İntens İnşaat çalışanlarının işten çıkarıldığı bilgisi doğru değildir” denildi.

İntens İnşaat çalışanlarının maaşlarına enflasyon oranına göre yıl başında zam yapıldığının belirtildiği açıklamada, “Bazı İntens İnşaat çalışanları zam oranından memnuniyetsizliklerini dile getirmiş ve aralarında anlaşarak iş bırakmıştır. Bu çalışanlar aynı zamanda iş arkadaşlarının çalışmalarını engellemiş ve onları iş disiplin kurallarına aykırı davranmaya teşvik etmiştir. İşveren ve çalışanlar arasında bu duruma sebebiyet veren anlaşmazlık çözüme kavuşmuştur. Çalışanların uygun çalışma koşullarına kavuşabilmesi ve sahadaki çalışmaların olağan seyrinde devam edebilmesi için yalnızca provokatif davranışlarda bulunanların sahaya girişlerinin engellenmesi ve işten çıkarılmaları gibi disiplin tedbirleri öngörülmektedir” ifadeleri kullanıldı.