Okullarda endişe var | Güney Gazetesi Mersin

Okullarda endişe var

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde birçok bina yıkıldı, birçok bina da hasar aldı. Deprem Mersin’de de yoğun bir şekilde hissedildi. Depremin ardından Mersin’de hasar alan bina ve okullarla ilgili sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar endişeye neden oldu. Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, Mersin’deki okullarda hasar tespit çalışması yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdiklerini söyledi.

Okullarda endişe var


MAYSA DERYAYEVA


Eğitim -İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, depremin ardından Mersin Milli Eğitim Müdürlüğüne hasarlı okulların tespiti için dilekçe yazdığını söyledi. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından henüz bir açıklama gelmediğini belirten Tekin, okul binalarında yapılan gelişi güzel çatlak tespitinin doğru bir araştırma olmadığını ifade etti.

Yetkililer tarafından okul binalarındaki hasarların tespit edilmesi gerektiğine dikkat çeken Tekin, “6 Şubat tarihinde yaşanan deprem nedeniyle okulların hasar durumuyla ilgili tespit çalışması yapılmasını ve okullar açılmadan önce bilgi verilmesiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazmıştık. Milli Eğitim Müdürlüğüne uğradım ama tam bir cevap alamadım. Resmi bir açıklama bekliyoruz. Bu tespitler gelişi güzel bakılıp çatlak var mı şeklinde yapılmış. Çok basit bir şey bu deprem hasar tespitiyle bir ilgisi yok. Yetkili kurumlarca bu konuda yerinde inceleme yapılarak, gerçek bir tespit yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“MERSİNLİ ÖĞRENCİLER OKULA DEVAM EDEMİYOR”

 

Deprem bölgelerinden Mersin yoğun bir göç aldı. Merkez ilçelerde bulunan okul pansiyonların depremzedelere açılmasından dolayı öğrencilerin okula devam edemediğini belirten Tekin, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Okul pansiyonların depremzedelere açılmasından dolayı öğrencilerin okula gidemediğini ifade eden Tekin, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini geziyorum. Pansiyonlu okullardaki öğrencilerin okullara devam edememe durumuyla ilgili bir çalışma yapıyorum. İlçeler bu sorunu çözmek üzere. Mersin genelinde okul pansiyonları Yenişehir ve Mezitli’de çok fazla var. Merkez ilçelerdeki okul pansiyonlarında bu sıkıntı var diğer ilçelerde bir sıkıntı yok, eğitim öğretime devam ediyorlar” diye konuştu.

Öte yandan Yenişehir’de bulunan Necati Bolkan ilk ve Ortaokulu’nda depremden kaynaklı ön inceleme nedeniyle tedbir amaçlı olarak Valilik kararıyla 27 Şubat Pazartesi gününe kadar ara verildiği öğrenildi.