Gönüllü öğretmenler deprem bölgesinde | Güney Gazetesi Mersin

Gönüllü öğretmenler deprem bölgesinde

Mersin’den gönüllü öğretmenler deprem bölgesindeki vatandaşlara destek amacıyla yola çıktı. 11 rehber öğretmen psikososyal destek hizmetleri kapsamında, 5 öğretmen ise seyyar mutfaklarda görev almak için Hatay’a uğurlandı.

Gönüllü öğretmenler deprem bölgesinde


Mersin’de 16 öğretmen deprem bölgesine gitti. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca,Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan gönüllü 11 rehber öğretmeni, psikososyal destek hizmetleri kapsamında Hatay iline uğurladı.

 

Koca, "Afet sonrası depremzede çocuklarımıza psikososyal destek sağlamak amacıyla 11 rehber öğretmenimizi Hatay'a uğurluyoruz. Evlatlarımızın bu süreçte eğitimden kopmamaları, özellikle psikososyal açıdan alan uzmanlarından destek almaları çok önemli. Yaralarımızın en kısa zamanda sarılması temennisiyle gönüllü öğretmenlerimiz sahada görev alıyorlar. Bu zorlu süreçte milletimizi yalnız bırakmayan tüm meslektaşlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapan 5 öğretmen ise depremzede vatandaşların yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulan seyyar mutfaklarda görev yapmak üzere Hatay ili Altınözü ilçesine gitti. (Haber Merkezi)