Depremzedelere çadır engeli | Güney Gazetesi Mersin

Depremzedelere çadır engeli

Deprem bölgesinden Mersin’e gelen bir grup depremzede Kazanlı Mahallesinde mahalle sakinlerinin sağladığı çadırları kurdu ancak polis çadırları toplayarak depoya kaldırıldı. Polisin, “Mersin afet bölgesi değil, o neden çadır kurulmasına valilik izin vermiyor” dediği öğrenildi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ise “Devlet klasik yasakçı tavrını bir kez daha gösteriyor. Ne kendisi çadır veriyor, çadırlarda konaklatıyor ne de halkın elindeki imkanları kullanmasına izin veriyor” dedi.

Depremzedelere çadır engeli


ABİDİN YAĞMUR

 


Kazanlı Mahallesinde mahalle sakinlerinin sağladığı çadırları kurarak barınmak isteyen depremzedelere polis izin vermedi. Depremzedeler şehrin farklı noktalarına dağılırken HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan uygulamaya tepki gösterdi.

 

 

 

Turan,  “Burada birkaç gün öncesine kadar çok sayıda depremzedenin barınabileceği çadırlar vardı. Yalnız bir emniyetin idari kararıyla birlikte bu insanlar dağıtıldı ve çadırlarda arkamızda gördüğümüz binaya deyim yerindeyse hapsedildi. Çadırların kullanılmasına izin verilmiyor ve burada çadır kurulmasına da izin verilmiyor. Buraya gelen depremzede ailelerimizde kentin muhtelif yerlerine dağıtıldı. Şunu özellikle ifade etmek istiyoruz. Burada insanlar hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin sırf dayanışma ilişkisi çerçevesinde gelen insanlara yuvalarını açıyorlar. Bir derde derman olmak için, bir yaraya merhem olmak için. Ama ne yazık ki devlet klasik yasakçı tavrını bir kez daha gösteriyor. Ne kendisi çadır veriyor, çadırlarda konaklatıyor ne de halkın elindeki imkanları kullanmasına izin veriyor. Eğer kendi imkanları daha iyiyse daha iyi imkanları varsa daha iyi çadırları varsa insanları bu çadırlara yerleştirsinler. Yok kardeşim bunu yapmıyorsa, o zaman halkın kendi dayanışmasıyla kurdukları, ördükleri ağa yaptıkları çadırlara engel olmasınlar” dedi.