Dostluk maçı krize neden oldu | Güney Gazetesi Mersin

Dostluk maçı krize neden oldu

Dostluk maçı krize neden oldu


HASAN KÜÇÜK

 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Tarsus İdman Yurdu’nu 7-0 mağlup ettiği hazırlık maçı sonrası kırmızı lacivertli ekibin sosyal medya hesabından yapılan skor paylaşımları 2 takım arasında krize neden oldu.

Ülkemize sarsan deprem felaketi nedeniyle liglere verilen uzun ara nedeniyle hazırlık maçında karşılaşan TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Tarsus İdman Yurdu’nu gol yağmuruna tutarak deplasmanda 7-0 mağlup etmişti. 7-0’lık galibiyet kırmızı lacivertli ekibin sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı. Yapılan bu paylaşımlar iki takım arasında krize neden oldu. Söz konusu paylaşımlara tepki gösteren TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı kulübün sosyal medya hesabından MİY’i kınayan bir açıklama yaptı. Kavalcı, Takımlarının altyapı oyuncularının oluşturduğu kadro ile Yeni MİY ile hazırlık maçına çıktığını ifade ederek “Skordan çok iki takım arasında bir dostluk pekiştirmek ve yaşanan depremlerden ötürü verilen arada bir hazırlık maçı gerçekleştirmekti” dedi.

 

“TAKIMIMIZI TARAFTARIMIZIN ÖNÜNE ATTILAR”

 Yeni MİY’in sosyal medya hesabından maç hakkındaki paylaşımlar ve skor paylaşımının takımlarını taraftarının ve kamuoyunun önüne attığını anlatan Kavalcı, “Bizler skordan bağımsız bir maç olmasını önemserken böylesine saygısız paylaşımlar ve tutumdan ötürü Yeni MİY’i kınıyoruz. Özellikle A Takım kadromuzda olan genç futbolcularımızın dışında altyapımızda da yer alan genç futbolcularımızın sahada yer aldığı bir maç oldu” dedi.

 

“TRANSFER TAHTASINI AÇAMAZSAK TÜM KATEGORİLERDEN TAKIMLARIMIZI ÇEKECEĞİZ”

Transfer tahtasını açmak adına çalışmalarının devam etmesinin bilinmesini isteyen Kavalcı, şöyle devam etti: “Taraftarlarımıza sesleniyorum; bu maç altyapı futbolcularımız ile çıktığımız son maçtı. 5 Mart'a kadar transferlerimizi tamamlamış şekilde maçlarımıza çıkmayı planlıyoruz. Transfer tahtasını açamadığımız takdirdeyse tüm kategorilerden takımlarımızı çekeceğiz.”

Yapılan görüşmeler sonunda kriz tatlıya bağlandı. MİY’in sosyal medya hesaplarındaki skorla ilgili paylaşımların kaldırılmasının ardından TİY Başkanı Kavalcı da açıklamasını sildi.