ÇBK’da liderlik sevinci | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da liderlik sevinci

Euro League Women’da B Grubu’nda İspanyol takımı Spar Girona’yı uzatmalarda 2 sayı farkla yenen Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) Fransız ekibi Landes’e 59-62 yenilen Macaristan ekibi Sopron’dan liderliği aldı

ÇBK’da liderlik sevinci


HASAN KÜÇÜK

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Euro League Women’da B Grubu 13. Haftasında Çarşamba günü oynanan karşılaşmada normal süresi 67-67 biten maçta İspanya ekibi Spar Girona’yı uzatma dakikasının sonunda 73-75 yenmeyi başarmıştı. ÇBK, 13. Haftaya lider olarak giren Sopron Basket’in Perşembe günü oynanan karşılaşmada Fransız ekibi Basket Landes’e 3 sayı farkla yenilmesi ile 22 puanla liderlik koltuğuna oturdu. 13. Hafta sonunda ÇBK ile aynı puana sahip Schio 2. sıraya yükselirken 21 puanlı 2 takımdan Avenida 3. Sopron ise 4. sırada yer aldı.

ÇBK 1 Mart’ta Mersin’de ağırlayacağı son sıradaki Mechelen’i yenip grubu lider olarak bitirdiği takdirde çapraz eşleşme ve saha avantajını elinde bulunduracak.

 

 

 

ÜNLÜ: HAKEMLER BİR ARA KONTROLÜ KAYBETTİ

 

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Spar Girona karşılaşmasının bekledikleri gibi zor geçtiğini söyledi. Girona’nın Avrupa’nın en bilinçli taraftarına sahip olduğunu anlatan Ünlü, “Hakemin her düdüğüne bilinçli bir şekilde tezahürat yaparak itiraz ediyorlar. Nerede itiraz edeceklerini nerede hep beraber tepki göstereceklerini çok iyi biliyorlar. Hakemler içinde zor bir maçtı. Zaten hakemler bir ara dağılıp kontrolü kaybettiler. Maç hem koçun hem oyuncularımızın tecrübesi ile bizim kontrolümüz altında geçti. Maçın bitmesine 1-2 dakika kala öne geçtiler. Hemen toparlandık ve maç uzatmaya gitti” dedi.

 

 

“TECRÜBEMİZLE KAZANDIK”

 

Uzatmada ise maçı tecrübeleri ile kazandıklarını anlatan Ünlü, “Önemli olan maçı almaktı. Maç sonunda Girona seyircisi bizi alkışladı. Böyle bilinçli bir taraftarlar. Perşembe günü Sopron, Landes’e yenilince şu an lider olduk. Önümüzdeki hafta Mechelen maçını kazandığımız takdirde gurubu lider bitireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

“HAYES’İN DURUMU İYİ”

 

Maçta ayağı burkularak sakatlanan Tiffany Hayes’in durumunun gayet iyi olduğunu anlatan Ünlü, “Burada da sıkıntılı idi. 1 gün önce sarsıntı olmuştu. Oyuncularımız dışarı çıktı. Girona’ya psikolojik olarak sıkıntılı bir dönemde gittik. Çok maçı düşünerek gidemedik. Oyuncularımızın çoğu ilk defa ömürlerinde deprem sarsıntısı yaşamışlar. Dolayısıyla kafalar karışıktı. Onunda çok etkisi var. Kadın Basketbolunda Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden sonra bu depremde en çok etkilenen biziz. Oyuncularımız kalmak istemiyoruz diyebilirlerdi. Oyuncularımıza Mersin’in güvenli bir şehir olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

“LİDER OLDUK”

 

ÇBK’nın 1 Mart’ta karşılaşacağı Mechelen maçı için hazırlıklarına ara vermeden başladığını vurgulayan Ünlü, “Sopron yenilince biz lider olduk. Hiç kimseye muhtaç değiliz. Meclehen’i de yenerek grubu lider tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.