“Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş” | Güney Gazetesi Mersin

“Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş”

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını ziyaret etti. Foggo, “Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar yaratılmış” dedi.

“Belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehir’in deprem sonrası atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar için STK’lar, yöre dernekleri, odalar, sendikalar ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiği buluşmalara katıldı. Büyükşehir tarafından depremzedeler için yaşam alanına dönüştürülen Tarsus Gençlik Kampı, Berdan Konuk Evi, Yenişehir Fuar Alanı ve Davultepe Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Foggo, depremzedelerle sohbet etti, alanları gezerek incelemelerde bulundu. Büyükşehir’in koordinesinde depremzedeler için ekmek yapan ve örgü ören kadınlarla da bir araya gelen Foggo, bu eylemin, dayanışmanın en büyük örneği olduğunu vurguladı.

 

 

Davultepe Öğrenci Yurdu’ndaki gözlemlerini de aktaran Foggo, özellikle depremden daha fazla etkilenen çocuklar için oyun alanları ve psikologların olmasının çok önemli olduğuna işaret etti. Foggo, “Burada odaları gördüm. Aileler için rahat ve geniş odalar mevcut. Çocuklar için bir oyun parkı da yapılıyor bahçeye. Tabii en önemlisi burada da yine bir psikoloğun olması, sağlık odasının olması, sağlık durumu kötü olan insanların hastanelere yönlendirilmesi çok önemli” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)