“Evim Yuvan Olsun” projesine destek çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

“Evim Yuvan Olsun” projesine destek çağrısı

Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, depremzede vatandaşlar için başlatılan ““Evim Yuvan Olsun” projesi için mahalle muhtarlıklarından destek istedi. Kaymakam Bilgin, vatandaşların şu an boş olan evlerini kaymakamlığın garantörlüğünde 3 ay ücretsiz ve 1 yıllık kira karşılığında kampanyaya dahil edebileceğini söyledi.

“Evim Yuvan Olsun” projesine destek çağrısı


ZELİHA ÖZİPEK


Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, muhtarlarla bir araya gelerek deprem felaketinin ardından yaşananları değerlendirdi.

Kaymakam Bilgin, mahalle muhtarlarından mahallelerinde kalan depremzede vatandaşların tespitinde yardımcı olunmasını istedi.

Mersin deprem bölgesi olmadığı için burada çadır kent veya konteyner kent kurulamayacağını belirten Kaymakam Bilgin, Mersin Valiliği tarafından ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yardım hesabı açarak yardım kampanyası başlatıldığını ve bu konuda destek olunması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Evim Yuvan Olsun kampanyasıyla vatandaşların boş veya kullanılmayan evlerin depremzede vatandaşların kullanımına sunmak için Kaymakamlık garantörlüğünde en az 3 ay ücretsiz veya 1 yıllığına kira ile verilebileceğini belirten Kaymakam Bilgin, bu konunun muhtarlar tarafından vatandaşlara duyurulmasını istedi.

Kaymakam Bilgin, deprem felaketinden dolayı fahiş fiyat artışı yapan ev taşıma şirketleri ve ev kiralarına karşı tedbir alınacağını da belirterek böyle durumların Kaymakamlığa veya Ticaret İl Müdürlüğüne bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

“SOSYAL MEDYADAKİ SÖYLENTİLERE İNANMAYIN”

 

Kaymakam Bilgin, sosyal medyada çıkan şiddetli deprem olacağı ve ilçemizdeki bazı binaların yıkıldığına dair asılsız ve yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da depremzedelere belediye başkanlığınca yapılan hizmetler ve yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Tarhan, belediyece yapılan inşaatların denetimlerini özellikle Tece Mahallesinde sıvılaştırılmış zemin olarak geçen yerlerde daha da sıkılaştırılacağını belirtti.