“GÖZLERİ KÖR DİLLERİ LÂL OLMUŞ” | Güney Gazetesi Mersin

“GÖZLERİ KÖR DİLLERİ LÂL OLMUŞ”

TİY Başkanı Kavalcı, kent yöneticilerine gönderip dönüş alamadığı yazıyı paylaşıp, yardım kampanyası başlatmıştı; Yazıya cevap alamadı, yardım kampanyası izne takıldı.

 “GÖZLERİ KÖR DİLLERİ LÂL OLMUŞ”


HASAN KÜÇÜK

 

Maddi olarak zor günler geçiren ve transfer tahtasını açtıramadığı için alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan farklı mağlubiyetler alarak küme düşme tehlikesi yaşayan Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, sarı lacivertli takımı düzlüğe çıkarmak için Mersin Valiliği, Tarsus Kaymakamlığı, Büyükşehir ve Tarsus Belediye Başkanları başta olmak üzere, siyasi parti ilçe başkanları, milletvekilleri ve oda başkanlarına yazı gönderdiğini ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.

Söz konusu yazıyı sosyal medya hesaplarından paylaştığı gibi gazetecilere gönderen Kavalcı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 300 liraya kurduğu Cumhuriyet ile yaşıt Tarsus İdman Yurdu’nun 100. yılında çok zorlu bir süreçten geçtiğini vurguladı. 100. yılında kapatmanın eşiğinde olan kulübü bu zorlu süreçten çıkarmak için kent yöneticilerine ihtiyaçları bulunduğunu anlatan Kavalcı, “Transfer tahtasını 5 Mart’a kadar açamadığımız takdirde kulübümüzü büyük bir karanlık beklemektedir. İhtiyaç duyduğumuz paranın büyük bir kısmı kişisel çabalarımız ile toplanmıştır. Şu anda bir miktar eksiğimiz var. Bu paranın doğrudan kulübün menfaatleri doğrultusunda ödenmesi için parayı bizler toplamak yerine ödeme yapılması gereken kişilere veya kurumlara ait olan doğrudan verilecek IBAN bilgileri ile aktarılacaktır. Güven ortamının sağlanması için paranın 2. veya 3. şahıslara aktarılmadan direk ilk elden doğrudan kişiye aktarılması amaçlanmaktadır. Biliyoruz ki sizlerde tıpkı bizler gibi ve Tarsus halkı gibi Tarsus İdman Yurdu’nun bu zorlu süreçten sağlıklı şekilde çıkmasını istiyor ve arzu ediyorsunuz. Şimdi arzularımızı gerçeğe dönüştürmek için desteğinize ihtiyaç duyuyoruz. İnanıyorum ki gerekli desteği kulübümüze sağlayacak ve kulübümüzü ayağa kaldıracak asil kan damarlarımızda mevcuttur” dedi.

 

DESTEK ALAMADIĞI KURUM, KURULUŞ VE KİŞİLERİ TEK TEK AÇIKLADI

 

Kavalcı açıklamasının ardından destek istediği ve cevap alamadığı kurum, kuruluş ve kişileri tek tek yazarak “Bu memleketin ekmeğini yiyenlerin iş yapanların gözü kör dili lal olmuş!” ifadelerini kullandı.

Kavalcı daha sonra ise kulübün banka hesapları blokeli olduğu için yöneticilerden birinin IBAN numarasını paylaşarak yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

 

“YARDIM KAMPANYASI İZİNSİZ OLDUĞU İÇİN DURDURULDU”

 

Gelen bağışların dekontları kulübün sosyal medya hesabından paylaşılmaya başlandıktan bir süre sonra yeni bir açıklama yapan Kavalcı, yardımlaşma kampanyasının izinlerin eksikliğinden ötürü ertelendiğini, Valilik izni alındıktan sonra yeniden başlatılacağını duyurdu. IBAN Numarasının ve bağış dekontların yer aldığı paylaşım ise kaldırıldı.