Tencereler depremzedeler için kaynıyor | Güney Gazetesi Mersin

Tencereler depremzedeler için kaynıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mobil Mutfak Tırı’nda  tencereler depremin yaşandığı ilk andan beri Hatay Samandağ’da depremzedeler için kaynıyor.

Tencereler depremzedeler için kaynıyor


Yaşanan depremler sonrası hasarın büyük olduğu illerden olan Hatay’da binlerce insan evini kaybetti. Barınma sorunun yüksek olduğu bölgede Büyükşehir, Türk ve İsveç Lionları ile birlikte Hatay EXPO Fuar Alanı karşısındaki bölgede bir çadırkent kurdu.  Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından koordineli şekilde destek sağlanmaya devam ediliyor.  Çadırkentte her gün Mobil Mutfak Tırı’nda pişirilen üç öğün yemek vatandaşlara sunuluyor.

 

 

 

3 haftadır bölgede hizmet veren Mobil Mutfak Tırı’ndan günde 3 öğün yemek çıkartılıyor. Mobil Mutfak Tırı, Samandağ ilçesinde Yaşar Kemal Caddesi üzerinde yer alıyor. Mersin Büyükşehir’in bir aracı ile de her gün hem çadırkente hem de Mobil Mutfak Tırı’na yakın çevre köylere sıcak çorba dağıtımı yapılıyor. Malzeme azaldığında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanesinden malzeme yüklü araç Hatay’a ulaştırılıyor. (Haber Merkezi)


  Tencereler depremzedeler için kaynıyor