“Kazanmalıyız” | Güney Gazetesi Mersin

“Kazanmalıyız”

Geçen hafta Euro League Women B Grubu’nda Spar Girona’yı yenerek liderliği ele geçiren Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) yarın da Belçika ekibi Mechelen’i geçip grubu lider olarak bitirerek saha avantajını elinde bulundurmak istiyor.

“Kazanmalıyız”


HASAN KÜÇÜK

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Euro League Women’da B Grubu 13. Hafta karşılaşmasında geçen hafta İspanya ekibi Spar Girona’yı uzatma dakikasının sonunda 2 sayı farkla yenerek liderliği ele geçirmişti. ÇBK Euro League Women’da normal sezonun son maçında ise yarın Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen’i Mersin’de konuk edecek. ÇBK, Belçika’da oynanan ilk maçta 69-84 yendiği rakibini evinde de yenerek grubu lider bitirerek play-offlarda A Grubundaki 4. Sırada bulunan takım ile çapraz eşleşip saha avantajını elde etmek istiyor. 6 günde 3 maç yapacak ÇBK Mechelen maçının hazırlıklarını Başantrenör Roberto Iniguez eşliğinde yoğun bir şekilde sürdürüyor. Oyuncularını maça sıkı bir şekilde hazırlayan Iniguez maçı nasıl kazanacaklarına yönelik taktikler veriyor.

 

 

ÇBK Başantrenörü Roberto Iniguez Güney’e yaptığı açıklamada, zor olacağını bilerek geçen hafta Girona karşısına çıktıklarını belirtti. Girona’nın kendi evinde çok farklı bir takım olduğunu anlatan Iniguez, “Kolay bir maç olmayacağını biliyorduk. Bizim için kazanmak önemli idi. Çünkü takım olarak Türkiye’de zor bir hafta geçirdik. Konsantrasyonumuzu kaybetmeden oraya gidip kazanmak bizim için önemli idi. Zaten zor geçmesi bizim beklediğimiz bir şeydi. Kazandık ve liderliği ele geçirdik” dedi.

 

 

“EUROLİG’DE HEDEFİMİZ 5’TE 5’Tİ”

 

Mechelen maçınında kendileri için Girona maçı kadar önemli olduğunu vurgulayan Iniguez,  “Mersin’e ilk geldiğimde 5’te 5 Eurolig hedefi ile gelmiştim. 4 maçı kazandık. Şu anda son maçtayız. Bu maçı da kazanıp play-off’ta çeyrek final saha avantajını korumak istiyoruz. Diğer Girona maçında olduğu gibi bu maçta bizim için çok önemli. Ev sahibiyiz. Kazanmamız lazım” ifadelerini kullandı.