“Ambulansa yol ver, yardımcı ol” | Güney Gazetesi Mersin

“Ambulansa yol ver, yardımcı ol”

Depremlerin ardından sağlık hizmetleri de kritik süreçlerden geçiyor. Ambulans, kurtarma ve asayiş araçlarının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olduğunu vurgulayan Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Ambulansa yol ver, yardımcı ol” çağrısını yineledi.

“Ambulansa yol ver, yardımcı ol”


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, kritik günlerden geçtiğimiz bu günlerde ambulans ve kurtarma araçlarının önemine dikkat çekti.

 

Sarı, “Daha önce Sağlık Bakanlığı ve TŞOF işbirliği ile Türkiye genelinde başlatılan “Ambulansa Yol Ver, Yardımcı Ol” kapmayası” kapsamında yaptığımız yazılı ve sözlü uyarılarımız sürücüler tarafından dikkate alınmış ancak sayıları gün geçtikçe artan yabancı uyruklu sürücülerin bu kurallara uyumsuzluk gösterdiği belirlenmiştir.  Bu nedenle, bazı noktalarda sık, sık meydana gelen tıkanmalara bazı sürücülerin duyarsızlıkları da eklenince, tek işleri can kurtarmak olan ambulanslar maalesef siren çalarak dakikalarca yolun açılmasını beklemek zorunda kalmaktadır. Kurtulma şansı hastaneye yetiştirmek le mümkün olan hastaların yaşamlarını da maalesef tehlikeye atılmaktadır” dedi. (Haber Merkezi)