Haydi ÇBK, sevindir bizi | Güney Gazetesi Mersin

Haydi ÇBK, sevindir bizi

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Euro League Women’da B Grubu’ndaki son maçında Çarşamba günü Mechelen’i da yenerek play-offta saha avantajı elde etmek istiyor. Başantrenör Roberto Iniguez seyirciden destek beklediklerini söyledi.

Haydi ÇBK, sevindir bizi


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women B Grubu maçlarında son haftaya girilirken geçen hafta liderliği ele geçiren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Çarşamba günü grubun son sırasında bulunan Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen’i ağırlayacak. Play-off’a çıkmaya garantileyen Mersin ekibi Mechelen’i yendiği takdirde grubunu lider tamamlayacak. ÇBK, play-offtaki çapraz eşleşmelerde A Grubu’nu 4. sırada tamamlayan takımla eşleştiği gibi saha avantajını elde edecek. Böylece ekibimiz play-off ilk maçında rakibi ile yapacağı 3 maçtan birini kazanıp diğerini kaybetmesi durumunda 3. maçı evinde oynayacak.

 

ÇBK LİDER, MECHELEN SON SIRADA

Euro League Women B Grubu’nda 14. Haftaya girilirken geçen hafta Spar Girona’yı yenerek liderliği ele geçiren Çukurova Basketbol şu ana kadar oynadığı 13 maçtan 6’unu kazanırken 4 maçta ise kaybederek 22 puan topladı. ÇBK’nın bugünkü rakibi Mechelen ise 2 galibiyet, 11 yenilgi ve 15 puan ile son sırada yer alıyor.

 

 

“MECHELEN MAÇINA ODAKLANDIK”

Mechelen maçının hazırlıklarını Başantrenör Roberto Iniguez eşliğinde sürdüren ÇBK, galibiyete kilitlendi.  Başantrenör Iniguez, Mechelen maçının geçen hafta yendikleri Spar Girona maçı kadar önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Şu anda Mechelen maçına odaklanmış bulunuyoruz. Bu maçı kazandıktan sonra lig maçlarını düşüneceğiz. Maç maç planlar yapıyoruz. Genel maç trafiğini de düşünüyoruz. Maçlarda rotasyon kullanmayı planlıyoruz. Lig maçlarında daha fazla oyuncu oynatacağız. Çünkü kısa zamanda fazla maç oynayacağız. Buna da hazırız ama ilk odaklandığımız şey Mechelen maçı. Maç maç gidip her maç sonrasında diğerine odaklanacağız”

 

 

 

 

“SEYİRCİDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Galibiyetlerde seyirci desteğinin önemli olduğunu ifade eden Iniguez, Mersin seyircisinin maçlarda kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.

Çarşamba günü  Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak ve EuroLeague Women YouTube kanalından canlı yayınlanacak.