Mini çadır kent | Güney Gazetesi Mersin

Mini çadır kent

Yıkıma ve ölümlere neden olan depremler Mersin’de şiddetli bir şekilde hissedildi. Sarsıntılar nedeniyle evlerine girmekte tedirginlik yaşayan vatandaşların endişelerine bu kez de sosyal medyada dolaşan ‘Deprem olacak’ iddiaları eklendi. Şimdilerde hem deprem bölgesinden gelen vatandaşlar hem Mersinliler çadır kurarak parklarda kalıyor, araçlarda uyuyor.

Mini çadır kent


MAYSA DERYAYEVA

 

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde çok sayıda insan vefat etti ve birçok bina yıkıldı. Şiddetli depremlerin ardından toplam 10 bin 282 artçı deprem yaşandı. Mersin depremi yoğun bir şekilde hissetti.  

Yaşanan depremler vatandaşlarda kaygıya ve korkuya neden olurken, sosyal medyada dolaşan deprem olacağına dair iddialar vatandaşın korkusunu arttırıyor. Bu sebepten dolayı vatandaşlar yanlarında getirdikleri çadırları parklara kurarak burada vakit geçiyor.

Hatay’dan Mersin’e gelen bir depremzede, Piri Reis Trafik Eğitim parkında 4 gündür kaldıklarını belirtti.  Parkta kurulan çadırların sayısının güne güne arttığını belirten depremzede, sosyal medyada yayınlanan asılsız içeriklerden dolayı korktuklarını söyledi. Depremzede, “Mersin’deki artçı depremden dolayı 4 gündür burada kalıyoruz. Çok sayıda Mersinli burada deprem olacağı korkusu nedeniyle çadır kurdu ve çadır kuranların sayısı günden güne artıyor” dedi.

 

 

 

6 bin liraya ev tuttular ama giremiyorlar

 

Hatay’da depreme yakalanan aile Mersin’e taşındı ancak Mersin’de de ara ara hissedilen sarsıntılardan korkan aile 6 bin liraya kiraladığı eve giremiyor.

6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrasında çok sayıda depremzede Mersin’e göç etti. Hatay’dan Mersin’e taşınan depremzede, Hatay’da yaşanan depremin boyutunun büyük olduğunu belirtti. Mersin’de de yaşanan depremlerden dolayı çocuklarının korktuğunu ve bu sebepten dolayı parkta kurdukları çadırda kaldıklarını söyleyen depremzede, “Hatay’daki oturduğumuz binanın depremde yıkılması üzerine geldik. Mersin’de ev tuttum. En azından ailevi çevrem Mersin’de olduğu için geldik bir şekilde burada ev tuttuk” ifadelerini kullandı.

 

“DEPREMDEN DOLAYI KİRALIK EVLERİN FİYATI ARTTI”

 

Aile dostlarının yardımıyla Mersin’e taşındığını ifade eden depremzede, ev sahiplerinin evleri fahiş fiyatlara ilana koyduğunu söyledi.

Mersin’de 3-4 ay önce 3 bin lira olan kiralık evlerin fiyatlarının iki katına çıktığına dikkat çeken depremzede, “Ev kiralarını fahiş fiyatlara ilan koyuyorlar. Benim tuttuğum eşyasız evin kirası 6 bin lira ancak bir iki ay önce bu evin kirası 3 bin liraymış. Depremden dolayı kiralık evlerin fiyatı artmış ve bir ev tutmak için en az 12 bin lira cebimizden çıkması gerekiyor ve bu fiyata depozit ve emlakçı parası da dahil” diye konuştu.