“Zor günlerde kenetlenmeliyiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Zor günlerde kenetlenmeliyiz”

“Zor günlerde kenetlenmeliyiz”


HASAN KÜÇÜK

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Pazar günü karşılaşacağı Edirnespor maçı hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürürken Teknik Direktör Ersin Aka, geliri depremzedelere verilecek maçla ilgili taraftara çağrıda bulunarak “Diğer maçlardan daha fazla katılım bekliyoruz” dedi.

Yeni Mersin İdman Yurdu deprem nedeniyle verilen aranın ardından Pazar günü saat 14.00’de Mersin Stadyumu’nda Edirnespor’u ağırlayacak. İlk maçta rakibini 0-1 yenen Yeni Mersin İdman Yurdu Edirnespor’u yine mağlup ederek şampiyonluk yolunda taraftarının desteği ile önemli bir engeli daha aşmak istiyor. Teknik Direktör Ersin Aka, geliri depremzedelere aktarılacak maçla ilgili taraftardan daha fazla destek beklediklerini kaydetti.

 

Mersinli taraftarların daha önceki maçlarda da kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayarak bu maçta desteğin daha da artmasını istedi. Yönetimin maçın gelirinin depremzedelere aktarılacağı yönünde aldığı kararı takdir ettiğini ifade eden Aka şunları söyledi: “Yönetimimiz bu maç için güzel bir karar almış. Bu maçtan elde edilecek tüm gelirler depremzedelere bağışlanacak. Depremi yaşayan ve ailesinden kayıplar veren birisi olarak bu kampanyayı çok beğendim. Toplum olarak bu zor günlerde kenetlenmeliyiz. Taraftarlarımızın diğer maçlara nispeten bu maça daha fazla katılımda bulunmalarını istiyorum. Bu durum takımımızla veya şehrimizle ilgili değil, ülkemizle ilgili bir durum. Bizler de bu zor günlerde kenetlenecek bir yapıya ve maneviyata sahip insanlarız. Mersin şehri de toplumsal olarak buna sahip bir şehir. İnanıyorum ki maça da ciddi anlamda bir katılım olacaktır.”