“Tokat yedik ders çıkaracağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Tokat yedik ders çıkaracağız”

Edirnespor ile golsüz berabere kalan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu teknik direktör Ersin Aka taraftarlardan özür diledi.

“Tokat yedik ders çıkaracağız”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 22. Hafta karşılaşmasında evinde Edirnespor ile 0-0 berabere kalarak yakın takipçisi 52 Orduspor’un yenildiği, Karbel Karaköprü’nün ise 2. sıraya yükseldiği haftada puan farkını 8’e çıkarma şansı yakalayamayan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü yaşanıyor.

Bu beraberlik ile MİY puanını 47’ye çıkararak liderliğini sürdürürken Eskişehir’i yenen Karaköprü 41 puan ile 2. sıraya yükseldi. Belediye Kütahya’ya yenilen aynı puanlı 52 Orduspor ise 3. sıraya geriledi.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada; Edirne takımının 15 tane transfer yaptığını ve 8 takımın iyi oyuncularını aldığını ve iyi bir takım olduğunu bilerek maça hazırlandıklarını hatırlatarak” Bu oyun bize yakışmadı. Üzgünüm, taraftardan da özür diliyorum. Bu kadar kötü oynama lüksü olmayan bir takımız. Biz oyunumuzla buraya gelmiş bir takımız. Şu ana kadar bir Ağrı maçı vardı böyle orası sentetik bir saha idi birde bu maçta biz hiç futbol oynayamadık. Biz bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir tokat yedik. Bunu büyütmeden önemli bir ders alarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“OYUNCULARIMIN HİÇBİRİNDEN PERFORMANS ALAMADIM”

 

Takımlarının 18 haftadır lider olduğu ve hep oyunları ile kazandıklarını vurgulayan Aka, “Karbel Karaköprü’ye gittik. Müthiş oynadık. 10-0 yenebileceğimiz maçta yenildik. Oyuncularıma oynayın bizim bir sistemimiz var uygulayın. Ben çıkar bunun sonucunu göğüslerim dedim. Ama bu şekilde benim diyebileceğim bir şey kalmıyor. Sahadaki oyuncularımın hiçbirinden performans alamadım” dedi.

 

“BÖYLE OYNARSAK KÜME DÜŞECEK TAKIMI BİLE YENEMEYİZ”

 

Olumlu yönden baktıkları takdirde yakın takipçileri aralarındaki 6 puanın müthiş gibi gözükebilecğini ifade eden Aka şunları söyledi: “Benim üzüntüm biz 22 maç oynadık. Biz hep oyunumuzla kazandık. Biz böyle oynarsak küme düşecek takımı bile yenemeyiz. Biz bundan ders almalıyız. Psikolojik olarak taraftarımızın ve basının desteğine ihtiyacımız var. Kolay değil. Deprem endişesi nedeniyle futbolcularımız ailelerini gönderdi. Sürekli Adana-Kıbrıs fay hattı üzerinde deprem olacağı söyleniyor. Bunlar bahane değil ama oyuncularımız endişe yaşıyor. Üzgünüz, taraftarımızdan ve camiamızdan takımımız adına özür diliyorum. Bu oyun bize yakışmadı.”