Kayıp mektuplar hala bulunamadı | Güney Gazetesi Mersin

Kayıp mektuplar hala bulunamadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi, ‘Mersin Limanında Neler Oluyor?’ konulu toplantı sonrasında 13 ilçedeki 805 muhtarlığa Atatürk Parkıyla ilgili mektup gönderdi fakat mektuplar muhtarlığa teslim edilmedi. Aradan geçen 7 ayda tek bir mektup bile bulunamadı. Konu hakkında PTT Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunuldu ancak savcılık kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi. ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, savcılığın kararına itiraz etmek için mahkemeye başvurarak dilekçe verdiklerini söyledi.

Kayıp mektuplar hala bulunamadı


MAYSA DERYAYEVA


Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi tarafından geçtiğimiz yıl haziran ayında yapılan ‘Mersin Limanında Neler Oluyor’ adlı toplantıdan sonrasında alınan kararla, 13 ilçenin 805 muhtarlığına konuyla ilgili mektup gönderildi ancak mektuplar aradan geçen uzun zamana rağmen muhtarlara ulaştırılmadı.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında ADD Mersin Şubesi, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. PTT’ye açılan suç duyurusu hakkında gelişme yaşandığını ifade eden ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, “5 Ağustos 2022 tarihinde, Mersin’deki 13 İlçede 805 Muhtara PTT kanalıyla 6037 TL ödenerek gönderilmiştir.  Aradan geçen yaklaşık 90 günden fazla bir süre içinde şube olarak yaptığımız inceleme ve araştırmada, başta Akdeniz ilçemizdeki 67 Muhtarlık olmak üzere mektuplarımızın ulaşmadığı anlaşılmıştır.  Öyle ki mektupları teslim ettiğimiz PTT binasının birkaç km yakınındaki Akdeniz ilçesi Camiişerif muhtarlığı bile mektubumuzu teslim almadığını saptanmıştır. Bunun üzerine mektupların akıbetini öğrenmek için 23.11.2022 tarihinde savcılığa yapılan suç duyurumuz üzerine soruşturma açılmış, ancak 24 Şubat 2023 tarihinde koğuşturmaya gerek olmadığı kararı şubemize tebliğ edilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Karara itiraz etmek üzere mahkemeye başvurduklarını ifade eden Erkan, “Kamu yararına çalışan bir derneğin şubesi olarak hem anayasal haberleşme hakkımızın kısıtlanması hem de parasını ödediğimiz bir hizmeti alamamakla karşı karşıya kalmış durumdayız.  Öte yandan savcılık kararında belirtilen ve dayanak alınan PTT Müdürlüğü cevabi yazısı soruşturma dosyası içinde konulmadığından PTT müdürlüğünün karşı argüman ve gerekçelerini bilememekteyiz. Bu nedenle şube olarak savcılık kararına itiraz etmek üzere ilgili mahkemeye başvuru dilekçemiz bugün itibariyle verilmiş durumdadır. Mağduriyetimizin giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması konusunda mahkemenin gereken incelemeyi yaparak,  gerçekleri ve sorumluları ortaya çıkaracağını umuyoruz” dedi.