Tozlu’dan TFF’nin play-off kararına tepki: Komedi | Güney Gazetesi Mersin

Tozlu’dan TFF’nin play-off kararına tepki: Komedi

Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Tozlu, TFF’nin play-off kararının komedi olduğunu söyledi

Tozlu’dan TFF’nin play-off kararına tepki: Komedi


 

HASAN KÜÇÜK

 

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7. Grupta 35 puan ile 2. sırada yer alan Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu, TFF’nin 2. ve 7. Grup liderlerinin 3. Lige yükseltilmesi ve 2 gruptaki 5 takımın play-off oynaması yönündeki kararını komedi olarak değerlendirdi.

Depremin vurduğu illerin yer aldığı Bölgesel Amatör Lig  (BAL) 2. ve 7. grupta müsabakaların oynanmamasına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bu grubun liderleri olan İstiklal Grup ile Adana 1954 FK'nın TFF 3.Lig'ine çıkacağını duyururken bu gruplardaki 5 takımın kendi aralarında play-off oynadıktan sonra şampiyon takımın TFF 3. Lige yükseltileceğini karar vermişti.

Lider Adana 1954’ün 5 puan gerisinde 2. sırada yer alan Silifke Belediyespor Teknik Direktörü Muzaffer Tozlu bu kararı komedi olarak yorumladı.

Tozlu, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “Lig bitti diye Adana 1954 FK’yı Kahramanmaraş İstiklalspor ile beraber TFF 3. Ligi’ne çıkartıyorlar. Bizi 10 puan gerimizdeki takım ile aynı statüye sokup play-off oynatacaklar. Bu haksızlıktır” dedi.

 

“DEPREM NEDENİYLE 1954 OYNAYAMAZKEN ADANA VEFA NASIL OYNAYACAK”

Pandemi döneminde 4 tane takımın 3. Lige çıkarıldığını hatırlatan Tozlu, “Biz play-offu nasıl oynayacağımızı bilmiyoruz. Bizim gruptan 5 takım seçmişler. Artık elemeli mi puan usulü mü oynatacaklar bilmiyoruz. 2. Gruptan 5 takımının birincisi ile bizi maç oynatacaklar. Bizim 5 puan önümüzdeki Adana 1954’ü şampiyon ilan ettiler. OHAL’deki Adana Demirspor maç oynuyor.  Gaziantep’te de deprem oldu ama 3 Gaziantep takımı oynuyor. Adana Demirspor oynuyor. Enteresan bir şey Gaziantep ligden çekiliyor. Lig bitti diyorlar Adana FK’yı 3. Lige çıkartıyorlar. Peki pandemi de lig bitmemiş miydi? Madem lig bitti bizi niye play-off oynatıyorsunuz. Pandemide Trakya grubundan 4 takımı çıkartttılar. Karaman’ın grubundan 2 takımını çıkarttılar. Mersin İdman Yurdu ve Ceyhan’ı çıkarttılar. Şimdi de benim 5 puan önümdeki Adana 1954’ü çıkarttılar. Şimdi bizi 9 puan gerimizdeki Adana Vefa ile play-off oynatacaklar. Madem deprem nedeniyle Adana 1954 oynamayacak deprem varsa Adana Vefa nasıl oynayacak. Biz oynamaktan ve karşımızdaki takımlardan korkmuyoruz. Biz oynayacağız inşallah ta şampiyon olacağız. Sorun o değil. Hadi Araban’ı aldınız 3. sırada. Gaziantep Gücü’nün ne işi var play-offta” ifadelerini kullandı.

 

“ADALETLİ BİR ŞEY YAPIN”

Kahramanmaraş İstiklal’i 3. Lige çıkarttınız bunu anladık ama bu takımın futbolcusu kalmadı tesisleri yıkıldı bu takım 3-5 ay sonra nasıl toparlanıp nasıl oynayacak” diye soran Tozlu şöyle devam etti: “Adaletli bir şey yapmak istiyorsanız diğer grubun ikincisi ile bizi oynatın. Kazanan 3. Lige çıksın. Bizi tekrar niye maç maç yoruyorsunuz. Maç oynanacak diyor hala hangi statüde ne şartlarda oynayacağımız belli değil. Biz neye göre hazırlık yapacağız” dedi.