MİY’i penaltı kurtardı: 1-1 | Güney Gazetesi Mersin

MİY’i penaltı kurtardı: 1-1

MİY’i penaltı kurtardı: 1-1


HASAN KÜÇÜK

Geçen hafta evinde Edirnespor ile golsüz berabere kalarak taraftarını üzen TFF 3. Lig 1. Grubun lideri Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, bu hafta da Belediye Kütahyaspor ile 1-1 berabere kalarak hayal kırıklığı yaşattı. Kırmızı lacivertli ekip bu beraberlik ile puanını 48’e çıkararak liderliğini sürdürse de yakın takipçisi Karbel Karaköprü Belediyespor’un kazanması nedeniyle 6 puanlık fark 4’e düştü.

TFF 2. Lig 1. Grup 23. Hafta karşılaşmasında Exenpay Yeni MİY son haftalarda çıkış yakalayan Belediye Kütahyaspor’un konuğu oldu. Dumlupınar Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya MİY; Sertaç Güzel,  Özkan Zileli, İbrahim Konuksever, Aslan Gök, Ferhan Evren, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Erdem Onur Beytaş, Chris David, Kağan Miray Bağış, Tunç Murat Behram 11’i ile başladı. Maçın ilk yarısında her iki takımda istediği pozisyonları yakalayamazken daha etkili oynayan ev sahibi ekip oldu. MİY ilk yarıda geliştirdiği net atakta Kağan Miray Bağış ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Ev sahibi ekipten Niyazi Çolak ise 23. dakikada sarı lacivertli ekibin ceza sahasından uzaklaştırmaya çalıştığı topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı Belediye Kütahyaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Ekibimiz ikinci yarıya Erdem’in yerine Umut, Yusuf’un yerine ise Aziz Aksoy ile  başladı. 60. Dakikada ise  Aslan’ın yerine Alper, 69. Dakikada da David’in yerine Metin Yüksel oyuna dahil oldu. Beraberliği yakalamak için büyük çaba sarfeden Mersin ekibi istediği golü 76. Dakikada penaltıdan buldu. Tunç Murat Behram penaltıyı gole çevirerek takımını yenilgiden kurtardı.