“Burada yaşamak isteyenleri Mersin kucaklar” | Güney Gazetesi Mersin

“Burada yaşamak isteyenleri Mersin kucaklar”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgelerinden gelen ve Büyükşehir’in hizmete açtığı geçici barınma alanlarında konaklayan depremzede yurttaşlarla bir araya geldi.

“Burada yaşamak isteyenleri Mersin kucaklar”


Hafta sonu mesaisini Büyükşehir’in oluşturduğu geçici barınma alanlarında kalan depremzedelere ayıran Başkan Seçer, depremzede yurttaşların her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Depremzede yurttaşların, Mersin Büyükşehir’in geçici barınma alanlarında ne kadar süre konaklayabileceklerini sorması üzerine Başkan Seçer, Büyükşehir olarak tüm depremzedelere kucak açtıklarını ve istedikleri kadar kalabileceklerini söyledi.

Mersin’in insanının bol gönüllü ve hoşgörülü olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Her ne kadar bir şeyinizi eksik etmemeye çalışsak da yaşadığınız ortam kolay bir ortam değil. Ama bunlar geçicidir. Umut ediyorum kısa süre içerisinde öncelikli amacınız, hedefiniz, memleketinize geri dönmek, Hatay’dan gelen Hatay’a, Kahramanmaraş’tan gelen Kahramanmaraş’a, Adıyaman’dan gelen Adıyaman'a, Malatya'dan gelen Malatya’ya. Herkesin vatanı kendisi için kutsal, değerli memleketi. Ama burada kalıp burada yaşamak isteyenleri de Mersin kucaklar, Mersin böyle. Mersin’in insanı bol gönüllüdür, hoşgörülüdür” diye konuştu.

 

 

“BİZİM ARKADAŞLARIMIZ SİZİ SAHİPLENİR”

 

Bir depremzede yurttaşın kiralayabilecek ev bulamadığını ve bu konuda sıkıntı yaşadığını söylemesi üzerine Başkan Seçer, son zamanlarda konut fiyatlarının çok yükseldiğini ancak Belediye’nin bunu yasal olarak önleyecek yaptırımları olmadığının altını çizdi. Başkan Seçer, şunları kaydetti:

“Biraz insanların vicdanına, insafına kalmış bir şey. Bizim beyanatlarımızla ‘Acaba insafa gelirler mi?’ diyoruz ama hala şikayet alıyoruz. Konut fiyatları çok yüksek. O konuda da ‘Ben burada kalmak istiyorum’ diyenlere de arkadaşlarımıza ‘Depremzede yurttaşlarımıza yardımcı olun, burayı bilmez, yol bilmez, yordam bilmez, nerede ne yapacağını bilmez’ diye gerekli telkinlerde bulundum. Bizim arkadaşlarımız sizi sahiplenir. Bu konuda da rahat olabilirsiniz.”

 

“İKAMETGAHINIZI BURAYA ALIP BURADA OY KULLANABİLİRSİNİZ”

 

Depremzede yurttaşların 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde oy kullanmak istediklerini ancak şehirlerinden uzakta bunu nasıl yapacaklarını bilemediklerini söylemesi üzerine Başkan Seçer, Mersin’de oy kullanmak isteyen vatandaşların 17 Mart 2023 tarihine kadar ikametgahını Mersin’e aldırabileceklerini, görevlilerin o konuda da yardımcı olacaklarını söyledi.

Seçer, “Eğer ‘Biz o tarihlerde burada olabiliriz, burada olacağız, oy da kullanmak istiyoruz’ diyorsanız, arkadaşlarımız ikametgahınızı buraya alıp burada oy kullanmanızı sağlayacaklar” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 


  “Burada yaşamak isteyenleri Mersin kucaklar”