Mersin ASKF karıştı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin ASKF karıştı

Mersin ASKF karıştı


HASAN KÜÇÜK

 

Süper Amatör Lig’de geçen hafta Erdemli Yörükspor ile Erdemlispor arasında oynanan maçta çıkan olaylar Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu karıştırdı. Olaylar sonrası haksız ceza verildiğini ve ASKF’nin buna sessiz kaldığını öne sürerek görevinden istifa ettiğini duyuran ASKF yönetim kurulu üyesi ve eğitim sekreteri Kamil Boran’a cevap gecikmedi.

 

“YANLI KARAR ALAN CEZA KURULUNU KINIYORUM”

Boran yaptığı açıklamada, “Hafta sonu yaşanan olaylarla alakalı, görüntülerle sabit olmasına rağmen oldubittiye getirerek yanlı karar alan ceza kurulunu kınıyorum, bu haksızlıklara sesini çıkarmayarak fikstür çekimini bile oldubittiye getiren yöneticisi olduğum lakin haksızlık ve dalaverelere alet olduğuna inandığım Mersin ASKF ile alakalı şu dakika itibarıyla ilişiğim kalmamıştır” dedi.

 

“MERSİN SPORU BU ZİHNİYETLE BİR ADIM İLERİ GİDEMEZ”

Mersin Sporunun bu zihniyetle bir adım ileriye gitmeyeceğini, zamanla camiaların birbirine düşman olacağını ve adaletin tahsis edilmediği yerde zulmün baş göstereceğini bildirmek isterim” diyen Boran, “Paylaşımcı yönetimden uzak, menfaatlere dayalı bir yönetimi hiç bir zaman tasvip etmemiz mümkün değildir. Yazıklar Olsun” ifadelerini kullandı.

 

“YÖNETİCİSİ OLDUĞU KLÜBÜ PLAY-OFF’A ALDIRMAK İSTEDİ”

Boran’ın açıklamasına Mersin ASKF’nin cevabı gecikmedi. 5 Mart 2023 Pazar günü daha önce deprem nedeniyle ertelenen maçta Erdemli Yörükspor’un (Boynuincelispor) Erdemlispor’a yenilerek play off  şansını yitirdiği ifade edilen açıklamada “Daha sonrasında kulüp yöneticisi ve aynı zamanda ASKF Eğitim Sekreteri olan  Kamil Boran Mut İdman Yurdu’nun play offa  katılmayacağını, kendisinin görüştüğünü ifade edip Mut İdman Yurdu  yerine yöneticisi olduğu Erdemli Yörükspor’un play offa  alınmasını talep etmiştir. TFF kuralları gereği bu talep Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi tarafından kabul görmemiştir. Zaten  böyle bir durumun mümkün olamayacağı gibi  Mut İdman Yurdu’nun da ligden çekilme gibi bir resmi talebi bulunmamaktadır” denildi.

 

“ASKF’NİN VERİLEN CEZALARLA ALAKASI YOKTUR”

Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi; Erdemli Yörükspor ve Erdemlispor müsabakasında  yaşanan olaylarla ilgili hakem raporuna istinaden  disiplin kuruluna sevk edilen 2 takım oyuncularına cezalar verilmiştir. Verilen cezalar ile ilgili Mersin ASKF ve Mersin Futbol İl Temsilciliğinin bir alakası olmamakla birlikte  verilen cezalar hakem raporu doğrultusunda il disiplin kurulunca verilmiştir. Alınan  bu kararlar sonrası Kamil Boran yaptığı talihsiz açıklamalar ile kamuoyunu yanlış yönlendirmiştir. Açıklamalar sonrası istifa etmiştir. Kendisine federasyonumuza verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Tarafımıza resmi dilekçesi ulaştığında, yönetim kurulumuzca gerekli karar alınacaktır.