ÇBK çeyrek finale hazır | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK çeyrek finale hazır

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Euro League Women çeyrek finalde yarın Tango Bourges ile karşılaşacak. Seyirci desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Genel Manejer Ender Ünlü, “Destek olmadan kazanmamız zor. 6 bin kişilik salon dolu olmalı” dedi.

ÇBK çeyrek finale hazır


HASAN KÜÇÜK

 

Avrupa’da ve ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde başarıları ile Mersin’in gururu olan  Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi yarın Euro League Women çeyrek final karşılaşmasında Fransa’nın Tango Bourges Basket takımını konuk edecek. Saat 19.30’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma için turuncu lacivertliler çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. ÇBK, seyirci desteğinin önemli olduğu karşılaşma için Mersinliler’e destek çağrısı yaptı.

 

“EV SAHİBİ AVANTAJINI İYİ KULLANMALIYIZ”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü,  Tango Bourges’in sağlam savunmacı ve oyundan asla kopmayan bir ekip olduğunu ifade ederek yıllardır Euro Lig’de ve Euro Cup’ta fair four oynadığını söyledi. Fransız ekibinin geçen sene Euro Cup fair fourda rakipleri olduğunu hatırlatan Ünlü, “Özellikle kendi evlerinde seyirci desteği ile beraber çok ciddi oynuyorlar. Seyircileri salonu tam dolduruyor. Euro Lig’de bu sene Fenerbahçe’nin grubunda 4. oldu ama ilk 4’e giden takımlar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Sadece fark ev sahibi avantajlığında. Takımların grubu lider bitirmek istemesinin tek sebebi play-offtaki 3 ayaklı maçlarda ev sahibi olarak seyirci desteği yakalamaktır. Bu maçlarda ev sahibi olup kendi seyircisi önünde oynamak en büyük avantaj. Bizde bu avantajı yakaladık. 3 ayaklı maçın 2’sini kendi evimizde oynayacağız. Biz 2 maçta işi bitirmek istiyoruz. Bunu yapabilmek için stadyumun 6 bin kişi ile dolu olması lazım. Seyirci desteği olmadan yapamayız” dedi.

 

 

“MERSİN’İN DİNAMİKLERİ DESTEK VERİRSE FAİR FOUR’A TALİP OLURUZ”

 

Bourges maçının Mersin seyircisinin bu sene Avrupa maçı izleyeceği son karşılaşma olacağını ifade eden Ünlü, “Çünkü bundan sonra Fair Four’a gideceğiz. Fair Four’un nerede yapılacağı belli değil. Bu maçta tribünde boş koltuk olmaması lazım” diye konuştu. Çeyrek finali geçip yarı finale kalmaları durumunda fair foura talip olmak istediklerini vurgulayan Ünlü, “Ancak talip olmamız için Mersin’in ileri gelen dinamiklerinin harekete geçmesi lazım. Onlara bağlı. Sonuçta ciddi bir meblağ gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

BONNER’İN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Sakatlanan Dewanna Bonner’in tedavisinin ABD’de sürdüğünü anlatan Ünlü, başka sakat oyuncu bulunmadığını çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü kaydetti.