Salonda yerini al takımına sahip çık | Güney Gazetesi Mersin

Salonda yerini al takımına sahip çık

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euro League Women çeyrek final ilk maçında Salı günü Fransa ekibi Tango Bourges’i konuk edecek.

Salonda yerini al takımına sahip çık


HASAN KÜÇÜK

 

Euroleague Women’da grubunu lider tamamlayarak kupanın en büyük favorilerinden biri olduğunu gösteren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, çeyrek final karşılaşmasında Salı günü Servet Tazegül Spor Salonu’nda Fransa ekibi Tango Bourges Basket’i konuk edecek. Saat 19.30’da başlayacak karşılaşmada temsilcimiz evindeki maçı kazanarak tur için avantaj yakalamak istiyor. Turuncu lacivertliler çeyrek final maçı için çalışmalarını tamamladı. ÇBK’dan yapılan açıklamada, gruplarda 14 maçta elde ettikleri 10 galibiyetin ardından grubu lider tamamlayarak çeyrek finalde Fransa’nın Tango Bourges takımı ile eşleştikleri hatırlatıldı. 3 ayaklı oynanacak ilk maçın bugün Servet Tazegül Spor Salonunda, rövanşının ise deplasmanda 17 Mart’ta Fransa’da oynanacağı ifade edilen açıklamada, eşitlik olması halinde ise 3. maçın yine Mersin’de oynanacağı vurgulandı.

 

“HAYDİ MERSİN TAKIMINA SAHİP ÇIK”

Maçı kazanması için seyirci desteğine ihtiyacı bulunan ekibimiz Mersinlilere çağrı yaptı. Çağrıda, “Haydi Mersin! Gruptan lider çıkmanın gururunu yaşama vakti. Bu avantajı en iyi şekilde değerlendirmek için taraftarımıza, tüm Mersinlilere ihtiyacımız var. Biletsiz, ücretsiz olacak maçta, hep birlikte hareket ederek, Mersin spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek finallere adımızı yazdırmak istiyoruz. 6 bin kişi hep birlikte beraber olma vakti” ifadeleri kullanıldı.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ SERVİS KALDIRACAK  

Sezonun şu ana kadar ki en önemli maçına çıkacak olan ÇBK, serinin ilk maçını kazanarak 3’lü finalde avantaj elde etmek istiyor. Desteğin önemli olduğu karşılaşma için seyircilerden ücret talep edilmeyecek. Yenişehir Belediyesi saat 18.30’da Forum AVM güneyindeki Yenişehir Etkinlik Alanı ve Sayapark AVM önü 2. Çevreyolu üzerinden servis kaldıracak.

 

 

“ÜLKEMİZE BU GURURU YAŞATMAK İSTİYORUZ.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinlileri maça davet ederek takıma destek çağrısında bulundu.

Özyiğit, “ Kentimizi ve ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımımızı hep birlikte desteklememiz gerekiyor. İnanıyorum ki halkımızın yarın 6 bin kişilik salonu doldurarak takımının yanında olacak. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, şu anda Mersin’i en üst seviyede temsil eden spor kulübü ve Avrupa şampiyonluğunu kazanacak bir kadroya sahip. Avrupa’nın en büyük kupasını Mersin’e getirmek, kentimize ve ülkemize bu gururu yaşatmak istiyoruz. Tüm hemşerilerimi yarın ki maça bekliyorum” dedi.