14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı | Güney Gazetesi Mersin

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Mersin Tabip Odası tarafından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma etkinliği gerçekleştirildi.

14 Mart Tıp Bayramı Buruk Kutlandı


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Tabip Odası, 14 Mart Tip Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende Mersin Tabip Odası ve özel hastaneler Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

 

 

 

Törende sağlık çalışanları adına konuşma yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, deprem felaketi nedeniyle bu yıl buruk bir bayram kutlaması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Depremde hayatını kaybedenleri anmak için Valiliğe yazı yazdıklarını ancak sadece çelenk sunuma töreni için izin verildiğini söyleyen Nesanır, “Atatürk Anıtı'na çelenk sunma ve depremde kaybettiklerimizi anmak için Valiliğe yazı yazdık, sadece çelenk sunumu için izin verildi. Kayıplarımız için anma etkinliği insani bir haktir, bunun tırpanlanmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

 

Nesanır, Mersin’deki geçici barınma merkezlerine ziyaretlerini devam ettireceklerini belirterek, “6 Şubat 2023 tarihinden bu yana gerek bölgede görev yapmakta olan depremzede hekimlerimizin, gerek bölgeye geçici görevlendirmelerle gönderilen hekimlerin çalışma ve barınma koşullarında güçlükler bulunmaktadır. Bu süreçte depremzede yurttaşlarımıza büyük bir özveriyle koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmeti sunan ve sunmaya devam eden Mersin ve deprem bölgesindeki meslektaşlarımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz” dedi.