Mut İdman Yurdu toparlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Mut İdman Yurdu toparlanıyor

 Mut İdman Yurdu toparlanıyor


HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig B grubunu lider tamamlayarak play-off maçları oynamaya hak kazanmasına rağmen yönetim boşluğu ve maddi sıkıntı nedeniyle play-off maçlarına çıkıp çıkmayacağı tartışılan Mut İdman Yurdu Belediyespor yeniden toparlanmaya başladı.

Mut İdman Yurdu Belediyespor Mersin Süper Amatör Lig B grubunu lider tamamlayarak Bölgesel Amatör Lig’ine (BAL) katılabilmek için play-off oynamaya hak kazanmıştı. Ancak yeterli desteği alamayan yönetim kurulu takıma sahip çıkmak isteyenlerin önünü açmak için olağanüstü kongre kararı alırken bütün futbolcuların ve teknik ekibin alacaklarını ödeyerek yollarını ayırmıştı. Olağanüstü kongrede kimsenin aday olmadığı Mut İdman Yurdu Başkanlığı’na daha sonra Mustafa Keskin Çavuşoğlu getirilmişti. Çavuşoğlu, Takımı play-off maçlarına hazırlamak için çalışmalara başladı.

Takımın play-off oynamasını isteyen Mutlu Şeytanlar taraftar grubu maddi destek sağlamak için esnafı kapı kapı dolaşırken Başkan Mustafa Keskin Çavuşoğlu, “Bu takımın gerçek sahipleri taraftarlarımızdır. Bütün esnafı gezi kapı kapı takıma yardım topluyorsunuz. Belki de bu zamana kadar İlk defa böyle bir şey yaşadık. Bu günler asla unutulmayacak, emekleriniz asla inkar edilemeyecek. Bütün herkes şu süreçte kriz var uzaktan izleyeyim takım öldü artık diyenlere inat bu duruşunuz unutulmayacak. Başkanlar yöneticiler gelip geçicidir ama bu ilçede gerçek olan Mut İdman Yurdu ve Mutlu Şeytanlar olduğunu herkese gösterdiniz paranın rakamı önemli değil ama sizin yüreğiniz ve inancınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

1925 AKDENİZSPOR'DAN JEST

Zor durumdaki Mut İdman Yurdu’na 1925 Akdenizspor’dan jest geldi.  1925 Akdenizspor yönetimi sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Zorlu süreçten geçen Mut İdman Yurdun'da sporcuların büyük çoğunluğunun ayrıldığını sosyal medyadan duymuş bulunmaktayız. Futbolun ve sporun paydaşları olarak her koşulda birbirimize karşı duyarlı olup, kör ve sağır olmamalıyız düşüncesi ile, Biz 1925 Akdenizspor Kulübü olarak. A takım kadromuzda yer alan bütün oyunculardan kimleri istiyorlarsa bedelsiz vermeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

 

 

“YENİ KADRO OLUŞTURULUYOR”

Öte yandan Mut ekibi yaşanan sıkıntı süreçte bu sezon takımdan ayrılmak zorunda kalan tecrübeli kaleci Mustafa Yılmaz, oyuncular Özkan Aygün, Celil Aydoğan, Hüseyin Dalmış, Serdar Yalçın, orta sahi oyuncusu Muhammmet ve Bozyazı Sporda oynayan Şahin Şahin, Tarsuspor’da oynayan kenar oyuncusu Ozan Can Gür, Tarsus Gücü’nde görev alan Okan Biçer, Mut Esnafspor’da oynayan Halil Damburacı ve Bilal Yaşar ile anlaşma sağlandığını duyurdu.