Haydi Tarsus tribüne | Güney Gazetesi Mersin

Haydi Tarsus tribüne

Tarsuslu perilerin 25. hafta karşılaşmasında Çarşamba günkü konuğu Edremit Belediyesi Gürespor olacak

Haydi Tarsus tribüne


 

 HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde geçen hafta 9 sayı geri düştüğü karşılaşmada Boğaziçi Basketbol’u 16 sayı farkla yenerek 44 puanla liderliğini sürdüren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Çarşamba günü 25. Hafta karşılaşmasında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u konuk edecek. Tarsus Spor salonunun hasarlı olması nedeniyle karşılaşma Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak. Saat 14.00’te başlayacak karşılaşma Youtube / TBF TV’den canlı yayınlanacak.  Maça gitmek isteyenler için saat 11.00’de Tarsus Mehmet Çelebi Spor salonu önünden servis kaldırılacak.

23 maçta 21 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Tarsus ekibi 44 puan ile liderliğini sürdürürken Edremit Belediyesi Gürespor ise 14 galibiyet 9 mağlubiyet ve 37 puanla 4. sırada yer alıyor.

 

KALİTELİ TAKIM OLDUĞUMUZ İÇİN BOĞAZİÇİ’Nİ SON PERİYATTA YENDİK

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, geçen hafta Boğaziçi Basketbol karşısında ilk çeyreklerde zorlansalar da son çeyrekteki oyunları ile güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Boğaziçi takımının yeni getirdiği Amerikalı oyuncusu Monıque Marıe Reid’in 31 sayı atarak kendilerini 3 periyotta zorladığını anlatan Secerlioğlu, “Ancak biz kaliteli takım olduğumuz için son periyotta takımımız savunmayı doğru yapınca toparlandık. Zaten son periyodun skoru 30’a 13. Bir periyotta 17 sayı fark oldu. Orada maçı aldık” dedi.

 

“İLK PERİYOTLAR BAŞ BAŞA GEÇER”

Edremit maçı için Mersin’de yaptıkları çalışmaları tamamladıklarını anlatan Secerlioğlu şunları söyledi:

“Set düzenlerine baktık. Savunma hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah güzel bir galibiyet alacağız. Rakibimiz kötü bir takım değil. Uzun Amerikalısı, etkili yabancı ve Türk oyuncuları var. Maçın başları yine başa baş geçer ama sonlara doğru biz tecrübemizi sahaya yansıtıyoruz. Bu sezon çok maç böyle oldu. Tecrübeli oyunculardan kurulu bizim takımımız. Maçın sonlarına doğru iyi oynuyoruz. İlk periyotlar başa baş geçer gibi görünüyor. Şampiyonluk için son 5 hafta kaldı. Bugün ve Cumartesi oynayacağımız maçın ardından 3 maç kalacak. 2’de 2 yaparsak diğer maçların sonucuna göre hafta sonu şampiyonluğumuzu matematiksel olarak ilan edebiliriz.”