“Mersin’in sesini duyun” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in sesini duyun”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden Mersin’e çok sayıda yurttaşın geldiğini belirterek, “Bizim sesimizin duyulup, devletin kurumlarının belediyelere yardımcı olması lazım” dedi.

“Mersin’in sesini duyun”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin ardından yoğun göç alan Mersin’e özel statü verilmesi çağrısını yeniledi.

Yoğun göçle birlikte Mersin’in birçok sorunla karşı karşıya kaldığına işaret eden Seçer, “Ev kiraları, konut satışları almış başını gitmiş. Trafik yoğunlaşmış. Parklar dolu. Bunları görmemek için herhalde kötü niyetli olmak lazım, çünkü görmeyenler ya da görmek istemeyenler de var. Kötü niyet yoksa da görevi ihmal var. Çünkü bunu günlerdir söylüyor kentin belediye başkanı, yetkilileri uyarıyor. Bir ay geçti. Süre hızla akar gider. Bu insanlar burada yaşayacaksa hem kentin burada yaşayan insanına mutsuzluk olmaya başlar hem kendileri mutsuz olur. Neden? Altyapınız yetmez, su sorun olmaya başlar, temizlik sorun olmaya başlar, arıtmanız kifayet etmez, hastaneleriniz, okullarınız, yollarınız yetersiz kalır. Bunu çoğaltabiliriz. Mantıklı olup süratle müdahale etmek lazım” diye konuştu.

 

 

“BELEDİYELERE YARDIMCI OLUNMASI LAZIM”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, evlerini depremzede akrabalarına açan Mersinliler ve oralarda kalanlara yönelik çalışmalar da yaptıklarını anlatan Seçer, “Arkadaşlarımıza, ‘Akrabalarının yanında kalan insanlara ne yapabiliriz? O insanlar onlara yük olmasın. Biz de gıda, hijyen desteği yapalım, çocuklar okula gidiyorsa kırtasiye desteği verelim’ dedim. Çalışma yaptılar, şu ana kadar 20 bin civarında sadece gıda talebi oldu bizden ve bunun 15 binini de karşıladı arkadaşlar. Onların anlattığıyla ben size aksettiriyorum; ‘gıda kolileriyle evlere gidiyoruz, gerçekten bir evde 20 kişi var’ diyor. Bunu bizim belediye çalışanı arkadaşlarımız söylüyor. Demek ki, çok yoğun bir nüfus gelmiş. Bunlar kayıt altında mı? Resmi kayıtlar 180 bin ama benim su tüketimim onu göstermiyor. Benim evsel atık miktarım onu öyle göstermiyor. Ev kiralarını biliyorsunuz, vatandaşlar, ‘1 liralık ev 2 lira, 3 lira oldu’ diyor. Kiralık ev bulamıyor. Şimdi tablo bu. Onun için çok süratle önlem almak gerekiyor. Devletin bütün kurumları, tabi ki belediyeler de onun içinde. Biz de üzerimize düşeni yapalım; yapıyoruz zaten. Ama bu konuda bizim sesimizin duyulup, devletin kurumlarının belediyelere yardımcı olması lazım” dedi.

Avrupalı bunu düşünürken devlet kurumlarından da aynı yaklaşımı görmek istediklerini vurgulayan Seçer, özellikle İller Bankasından finansman desteği beklediklerini belirterek “Mersin’in görülmesi lazım, gerçeğinin tespit edilmesi lazım ve bir an önce de tedbir alınması lazım” diye konuştu.