Hem barınma hizmeti hem psikososyal destek | Güney Gazetesi Mersin

Hem barınma hizmeti hem psikososyal destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin ardından Mersin’e gelen depremzedelerden 7 bin 500’üne barınma imkanı sundu. Bünyesindeki tesisler, spor salonları, yurt gibi alanları ‘Geçici Barınma Alanı’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda sağladığı psikososyal destekle de depremzedelerde oluşan travmaların etkisini azaltmaya çalışıyor.

Hem barınma hizmeti hem psikososyal destek


Deprem olduğu andan itibaren güvenli alan olarak Mersin’e gelen depremzedelerin bir kısmı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçici barınma alanlarında konakladı. Depremzedelerden bir bölümü barınma alanlarından faydalandıktan sonra ayrılırken, bir bölümü de ilk günden itibaren barınma alanlarında kalmaya devam ediyor. 3 bin 81 depremzede hala geçici barınma alanlarında kalıyor.

Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner, “6 Şubat’ta deprem felaketi olduktan hemen sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kriz Merkezi oluşturdu. Bizim şube müdürlüğümüzün sorumluluğu aslında Kriz Merkezi’nde, ilimize gelen depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını ve barınma süreçlerini koordine etmekti. Bu kapsamda ilk günlerde bize kontenjan bilgisi veren oteller, kendi yurt alanlarımız gibi yerleri hizmete açtık. Fakat daha sonra, gelen nüfusun fazla olduğunu öngörerek toplu barınma alanlarını hayata geçirdik” dedi.

 

 

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde Psikolojik Danışman olarak görev yapan Duygu Çeviker, barınma alanlarında verdikleri psikososyal desteklerden bahsederek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın, sadece temel ihtiyaçlarında değil, aynı zamanda psikosoyal alanda da talepleri doğrultusunda yanlarında oluyoruz. Afetin yaşandığı günden bu yana, barınma alanlarımızda alanında uzman psikolog ve psikolojik danışmanlarımızla, her yaş grubundan bireye hizmet veriyoruz. MERCİ, Yenişehir Fuar Alanı, Halkkent, Erkek Öğrenci Yurdu, Erdemli Hali olmak üzere tüm toplanma alanlarımızda ve 10 ilçedeki 18 kurs merkezimizde, 3 bin 111 kişiye psikososyal destek sağlandı.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)