Yolun sonu şampiyonluk olsun | Güney Gazetesi Mersin

Yolun sonu şampiyonluk olsun

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK’nın Euroleague Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Fransa ekibi Tango Bourges’i 28 sayı farkla yenerek seride 1-0 öne geçmesi kentte coşku yarattı.

Yolun sonu şampiyonluk olsun


HASAN KÜÇÜK

Euroleague Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında 5 binden fazla taraftarın desteği ile Fransa ekibi Tango Bourges’i  28 sayı farkla 84-56 yenerek seride 1-0 öne geçen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde büyük sevinç yaşanıyor.  Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma sonrası ÇBK’lı oyuncular tribünleri selamlayarak izleyicilerle fotoğraf çektirdi.

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, maçta baştan sona kadar her şeyin planladıkları gibi gittiğini söyledi. Rakiplerinin 3 kez Euro Lig’de şampiyon olduktan sonra geçen yıl da Euro Cup’ta şampiyon olduğunu hatırlatan Ünlü, “Her yıl ya Euro Lig ya Euro Cup oynayan Avrupa’nın en önemli organizasyonlarından biri. Koçumuz onları iyi analiz etti. İstediği gibi oldu. Yeni katılan oyuncularımızda çok iyi reaksiyon verdiler. Ama en önemli faktör burada seyirci faktörü. Çünkü ev sahibi avantajı böyle bir şey. Ama bu 20-30 sayı farkla yendik onlar da seni yenemez diye bir durum yok. Seri daha bitmedi gevşemeden orada da tüm ciddiyetimizle bu seriyi tamamlamak istiyoruz” dedi.

 

 

“HER TÜRLÜ GALİBİYETTEN DAHA ÖNEMLİ”

Kendilerine destek veren Mersinlilere teşekkür eden Ünlü, 6 bin kişi ile salonu doldurmak istiyorduk ama 5 bin 300’de kaldık. Valimiz maçı depremzede vatandaşlarımızla birlikte izledi. Depremzede vatandaşlarımızı birkaç saat olsa da bir nebze mutlu edebildiysek, kafalarından o facia düşüncelerini yok edip mutlu olabilmelerini sağlayabildiysek bu bizim için her türlü galibiyetten daha değerli. Böyle bir şeye vesile olabildiğimiz içinde çok mutluyuz. Amacımız halkımıza mutluluklar yaşatmak” şeklinde konuştu.

Ünlü, Cuma günü yapılacak serinin 2. maçı için takımın Perşembe günü saat 12.00’de özel uçak ile Fransa’ya gideceğini kaydetti.

 

 

VALİ PEHLİVAN MAÇI DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE İZLEDİ

 

ÇBK’yı Mersin’de oynadığı maçlarda yalnız bırakmayan Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan, Bourges maçında ise eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte karşılaşmayı depremzede vatandaşlar ve çocukları ile birlikte tribünden izledi. Depremzede vatandaşlar galibiyet moral buldu. 

 

 

 

ÖZYİĞİT: AVRUPA KUPASINI GETİRMEK İSTİYORUZ

Maçı salonda izleyerek takıma destek veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Mersin halkı takımına sahip çıktı. Avrupa kupasını kentimize getirmek istiyoruz ve bunu hep birlikte başarabiliriz. Kentimiz ve ülkemiz için tarihi bir başarı olacak. Binlerce Mersinli tek yürek oldu. Hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum, takımımızı tebrik ediyorum. Yolun sonu şampiyonluk olsun” dedi.