Memurlar İş Bırakıyor | Güney Gazetesi Mersin

Memurlar İş Bırakıyor

Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan memurlar, artan iş yükü ve uzun çalışma mesaisi nedeniyle yarın iş bırakacak. Büro-İş Sendikası Mersin İl Temsilcisi Bekir Divar, memurlar olarak haklarını talep ettiklerini söyledi.

Memurlar İş Bırakıyor


MAYSA DERYAYEVA

 

Büro-İş Sendikası Mersin İl Temsilcisi Bekir Divar, Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışan memurların iş yükünün arttığına dikkat çekti.

Divar, “Bizler SGK’nın yorgun ve görmezden gelinen memurlarıyız. Bugün bir kez daha görüyoruz ki iş yükümüz her geçen gün artarken halimizi hatırımızı soranların sayısı azaldıkça azalıyor. O büyük büyük lafları eden, on binlerce lira maaşı ceplerine indiren, bakandan söz alan sendikaların yöneticileri ise ortada yok. Aldığımız maaşı söylemeye utanır olduk, 50 saat mesai ücretini ağzımıza dahi almak istemiyoruz.  Şimdi ise gündemde 100 saat mesai var. İyisi mi yatak yorgan getirelim mesaiye! Kurum başkanı suskun, hükümet suskun. Bize bu çalışma şartlarını, bu ücretleri reva görenlere sormak istiyoruz. Biz sesimizi duyurmak için daha ne yapmalıyız? Bize bu kininiz neden?” diye sordu.

Koşulsuz, şartsız 3600 ek göstergenin verilmesini talep ettiklerini ifade eden Divar, “666 sayılı KHK ile elimizden alınan ikramiyeleri istiyoruz. Yine, 666 sayılı KHK ile elimizden alınan fazla mesai ücretlerinin iyileştirilmiş biçimde ödenmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Tazminatı istiyoruz. Kurum İdari Kurulu karalarına giren ama bir arpa boyu yolu alınamayan taşra uzmanlığını istiyoruz” dedi.