“Tokat yedik kendimize geldik” | Güney Gazetesi Mersin

“Tokat yedik kendimize geldik”

Evinde Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a 3 sayı farkla yenilen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu gereken dersi aldıklarını söyledi.

“Tokat yedik kendimize geldik”


 HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 25. Hafta karşılaşmasında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a evinde 66-69 mağlup olan Tarsuslu perilerde büyük üzüntü yaşanıyor. 11 hafta sonra mağlup olarak bu sezon 3 yenilgisini alan Tarsuslu periler 21 galibiyet ve 45 puanla liderliğini sürdürdü. 

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, sonucu ne olacak diye endişelendikleri maçı kaybettiklerini ancak yakın takipçileri

Fenerbahçe’nin de mağlup olması ile son 4 hafta kala daha önceki aynı noktaya geri geldiklerini söyledi. Fenerbahçe’nin kaybetmesinin kendi mağlubiyetlerini önemsizleştirdiğini anlatan Secerlioğlu, “Enteresan bir maç oldu. İlk 3 periyod biz önde idik. Son periyodun ilk 5 dakikası hiç sayı üretemedik onlar 15 sayı attı. Biz bu sefer 12 sayı geri düştük. Kalan 5 dakikada farkı 2 sayıya düşürdük. Hakemleri suçlamak istemiyorum ama saçma bir düdük ile maçı kaybettik. Biz 11 haftadır maç kaybetmiyorduk. Nerede ise takım bir rekora gidiyordu. Artık her maçı kazanırız havasında idik ve bu bir rehavet oluşturmuştu. Sporun her branşında böyle şeyler oluyor. Maçın sonunda toparlandık yakaladık derken  kaybettik” şeklinde konuştu.

 

“2 MAÇ ALIRSAK ŞAMPİYONUZ”

 

Ligin bitmesine 4 hafta kala 3 maçı kendi sahalarında oynayacaklarını vurgulayan Secerlioğlu şunları söyledi: “2 maçı aldığımız takdirde şampiyonuz. Bu mağlubiyet bize bir ders oldu. Buradan bir ders çıkaracağız. Toparlanıp 2 düzgün idman yapıp hafta sonu Turgutlu Belediyespor karşısında güzel bir galibiyet alarak mağlubiyeti unutturacağız. Bu tokadı yemek bizi kendimize getirdi.”