​​​​​​​Haydi ÇBK bitir işi | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​Haydi ÇBK bitir işi

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Euro League Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında evinde 28 sayı farkla yendiği Tango Bourges ile bu defa Fransa’da karşılaşacak. Ekibimiz Fransız temsilcisini yendiği takdirde yarı finale yükselecek.

​​​​​​​Haydi ÇBK bitir işi


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında evinde taraftarının da desteği ile Tango Bourges’u 28 sayı farkla 84-56 yenerek seride 1-0 öne geçen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Cuma günü rakibi ile yeniden karşı karşıya gelecek. Turuncu lacivertliler ilk maçta olduğu gibi serinin 2. maçını da kazandığı takdirde Euro Lig Women’de yarı finale yükselecek. Ekibimiz Fransa’da mağlup olması durumunda saha avantajı nedeniyle 3. maçı evinde oynayacak. Mersin temsilcisini daha önce 3 kez Euro League ve geçen yılda Euro Cup şampiyonu olan ve bu maçta saha  avantajı da elinde bulunan Bourges karşısında zorlu karşılaşma bekliyor. Özel uçakla Fransa’ya giden ekibimiz yaptığı antrenmanın ardından maç saatini beklemeye başladı. City, Arena: Bourges, Palaisdes Sports du Prado’da oynanacak karşılaşma Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı yayınlanacak.

 

 

“HEDEFİMİZ 2-0 YAPIP YARI FİNALE YÜKSELMEK”

 

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Mersin’de maçı 28 sayı farkla kazanmalarına rağmen Fransa’da kendilerini zor bir karşılaşmanın beklediğini söyledi. Bourges’un bilinçli ve baskıcı bir seyircisi olduğunu anlatan Ünlü, “Artı Bourges çok sert savunmacı. Orada daha da sertleştirecekler. Dolayısıyla ev sahibi oldukları için hakem daha tolereli olacaktır. Fransa’da bizi çok sert bir maç bekliyor.  Amacımız 2-0 yapıp turu geçmek. Sonrasında biraz dinlenmeye zaman ayırmak. Çünkü Türkiye liglerinde zorlu maçlarımız var. Eğer orada yapamazsak 3. maçı yeniden burada oynayacağız. Ama hedefimiz 2-0 yapıp bitirmek” ifadelerini kullandı.