“Mersin’i cezalandırmayın” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’i cezalandırmayın”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen AKP hükümetine Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi çağrısında bulundu. Antmen, “Afet bölgesi ilan etmek istemiyorsunuz. Özel statü verin. Bunu da mı vermek istemiyorsunuz. Bari Mersin Büyükşehir Belediyesinin İller Bankasından aldığı payı artırmak için geçici bir kanun maddesi koyun” dedi.

“Mersin’i cezalandırmayın”


ZELİHA ÖZİPEK


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, mecliste düzenlediği basın toplantısında, deprem sonrası yoğun göç alan Mersin’in sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Antmen şunları söyledi:

“Mersin deprem bölgesine en yakın illerden biri. Akrabalık ilişkilerimiz var. Ve biz bugün 400 bin civarında depremzede vatandaşımızı bağrımıza bastık. Onları ağırlıyoruz. Misafir ediyoruz. Buna da devam edeceğiz. Bu 400 bin rakamını nereden buluyoruz? Su tüketim oranları yüzde 15’in üzerinde arttı. Atık oranları yüzde 15’in üzerinde arttı. Mersin Valiliği bu kayıtları almadı. Mersin Büyükşehir Belediyesi kayıtları tuttu. Yeni yeni akılları başlarına geldi ve kayıtları tutmaya çalışıyorlar.  

Mersin’de Suriyeli sığınmacılarla birlikte 2 milyon 300 bin nüfusa sahipti. Deprem göçüyle beraber bu rakam 2 milyon 700 bine çıktı. Ama Mersin İller Bankasından 1 milyon 900 bin nüfusa göre pay alıyor.

Açık ve net söylüyorum. Mersin afet bölgesi ilan edilmeli. Afet bölgesi ilan etmek istemiyorsunuz. Özel statü verin. Bunu da mı vermek istemiyorsunuz. Bari Mersin Büyükşehir Belediyesinin İller Bankasından aldığı payı artırmak için geçici bir kanun maddesi koyun. Bunu da mı yapmıyorsunuz? Mersin’i cezalandırıyor musunuz? Bari devletin yarım bıraktığı yatırımları tamamlayın.”