MİY’den Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a istifa çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

MİY’den Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a istifa çağrısı

 MİY’den Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a istifa çağrısı


Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimi geçen hafta 1-1 berabere kalınan maç sonrası maçın hakemleri ve ve Yeni Mersin İdman Yurdu kulüp yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a tepki gösterdi. Başkan Işık’ın gücünü makamından alarak açıklama yaptığı ve yargıya müdahale ettiği ifade edilen açıklamada belediye başkanlığı görevinden istifa edip kulüp başkanlığı görevini almasının etik açıdan doğru olacağı vurgulandı.

MİY’den yapılan açıklamada, “Camiamızı ve yöneticilerimizi asılsız iftiralarla itibarsızlaştırmaya ve şampiyonluğa emin adımlarla yürüyen takımımızı bu tür ayak oyunlarıyla hedefinden uzaklaştırmaya çalışan Kütahya Belediye Başkanını derhal istifaya davet ediyoruz. Bu akıl dışı, rencide edici ve asılsız ithamlara ve iddialara karşı yüce Türk Mahkemeleri nezdinde yasal haklarımızı arayacağımızı beyan ederiz. Hakem hatalarından en çok canı yanan kulüplerden biri olarak bugüne kadar tüm müsabakalarda kazandığımız puanlar anamızın ak sütü gibi helaldir” ifadeleri kullanıldı. 

 

“ADALETE GÜVENİMİZ SONSUZDUR”

 

Kütahya maçındaki penaltı pozisyonu ile ilgili açıklamada ise “Penaltı pozisyonu incelendiğinde bir futbolcumuz rakip futbolcu tarafından iki eliyle kucaklanarak düşürüldüğü, başka bir futbolcumuzun da rakip futbolcu tarafından eliyle ve kol dirseğiyle itilerek düşürüldüğü görüntülerle sabittir.

Maç esnasında bir Belediye Kütahyaspor taraftarına mesaj geldiği ve maçta penaltı olacağı konusundaki iddiaların aydınlatılması hakkında Yüce Türk Adaletine güvenimiz sonsuzdur. Bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

 

IŞIK’IN ÇEVİK KUVVET İLE İLGİLİ SÖZLERİNE SERT TEPKİ

 

Işık’ın “Mersin’den 50’ye yakın çevik kuvvetin Kütahya’ya getirilmesi organize suç örgütünün ne kadar derin çalıştığının bir göstergesidir” şeklindeki sözlerine de tepki gösterilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Gözbebeğimiz, güvenliğimizin teminatı Emniyet güçlerimizi ve tarihi şan ve şerefle dolu Emniyet Teşkilatımızı “organize suç çetesi” olarak suçlayan ve itibarsızlaştırmaya çalışan Kütahya Belediye Başkanını kınıyoruz. Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın şunu bilmesini isteriz; Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübü ve camiası ağır taştır. Saha dışı müdahalelerle bizleri bu onurlu mücadelemizden uzaklaştıramazsınız. Sahada onuruyla mücadele eden Takımımız; anasının ak sütü gibi helal olarak hak ettiği şampiyonluğa her şeye rağmen ulaşacaktır.” (Haber Merkezi)