“Deprem gücünü yitirdi Mersin ürkmesin” | Güney Gazetesi Mersin

“Deprem gücünü yitirdi Mersin ürkmesin”

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 16 Mart’ta Mersin açığında gerçekleşen 4,6’lık ve Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dün meydana gelen 4,’lık depremlerinin ardından konuştu. Kaygılanacak bir durum olmadığını söyleyen Ercan, “Deprem gücünü yitirdi. Adana, Kayseri, Mersin ürkmesin” dedi.

“Deprem gücünü yitirdi Mersin ürkmesin”


ELVAN KONUK

 

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin açıklarında meydana gelen ve Mersinlileri endişelendiren deprem ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ercan, paylaşımında,”16 Mart 22.49'da Mersin açığında Akdeniz'de olan M4,6'lık küçük deprem Ecemiş kırığının deniz içinde devamında olmuştur. Bölge gerginliğini atıyor. Kaygılanacak bir durum yok” ifadelerini kullandı.

 

 

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelen depremle ilgili de konuşan Ercan, depremin gücünü yitirdiğini söyledi. Prof. Dr. Ercan, “04.41'de, Göksun’da olan M4,1'lik artçı deprem olduğu yer bakımından önemli. Kozan koluna doğru gerginlik akma eğiliminde. Ancak deprem gücünü yitirdi. Adana, Kayseri, Mersin ürkmesin” şeklinde paylaşım yaptı.