MİY’den kritik galibiyet: 2-1 | Güney Gazetesi Mersin

MİY’den kritik galibiyet: 2-1

MİY’den kritik galibiyet: 2-1


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grup 24. Hafta karşılaşmasında Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, 2 haftalık beraberliğin ardından Entegre Solar Elazığspor’u 2-1 mağlup ederek 51 puanla liderliğini sürdürdü. Ekibimiz 2. sıradaki Karbel Karaköprü Belediyespor’un mağlup olduğu haftada aldığı galibiyetle yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı.

 

 

Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya kırmızı lacivertli ekibimiz Sertaç Güzel, Ömer Alper Tatlısu, İbrahim Konuksever, Muhammet Ömer Çakı, Ömer Önder,  Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Furkan Güneş,  Tunç Murat Behram, Kağan Miray Bağış ve Umut Aydın 11’i ile başladı. Hava şartlarının iki takım oyuncusuna zor anlar yaşattığı karşılaşmaya etkili başlayan Elazığspor maçın 3. dakikasında Çağrı Yasak ile 0-1 öne geçti. İsteği beraberliği bir türlü yakalayamayan ekibimiz 16. Dakikada ise Umut Aydın ile penaltıdan yararlanamadı. İlk yeri konuk takımın 0-1 üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

MİY ARADIĞI GOLLERİ 2. YARIDA BULDU

2. yarı etkili bir oyun ortaya koyan MİY 50. Dakikadan sonra rakip kaleyi adeta top yağmuruna tuttu. Tunç Murat Behram’ın file ile buluşan bir şutu ofsayt gerekçesi ile sayılmazken 2 topu ise direkten döndü. Tunç Murat Behram 67. dakikada ise Umut Aydın’ın rakip ceza sahası içinde göğsü indirdiği topu filelerle buluşturarak beraberlik golünü attı; 1-1.

73. dakikada gelişen kontratakta Umut Aydın’ın ortasında Volkan Okumak’ın vurduğu top rakip savunmaya çarparak filelerle buluştu: 2-1. MİY karşılaşmayı 2-1 kazandı.  24 maçta 15 galibiyetine ulaşan Mersin İdman Yurdu 6 beraberlik 3 mağlubiyet ve 51 puan ile şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaştı.