“Unutmayacağız, affetmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”

Samandağlı kadınlarla eşzamanlı olarak Mersin’de yaşayan bir grup vatandaşlarla depremde vefat eden vatandaşları andılar. Özgecan Aslan Barış Meydanında bahhur ve defne yapraklarıyla kaybettiğimiz canları anan kadınlar, “Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”, “Deprem değil, rant öldürür” pankartı açtı.

“Unutmayacağız, affetmeyeceğiz”


MAYSA DERYAYEVA

 

11 ilde etkili olan depremin üzerinden 40 gün geçtiğini ifade eden Ümran Büyükaşık, “Sesimi duyan var mı? Bugün depremin 40’nci günü ve biz sesimizi kimlerin duyduğunu gördük. Sesimizi duyanlar Anadolu halkları, kadınlar, gençler yaşatmak için bize koştular. Hep birlikte tırnaklarımızla kazıdık enkazı. Gömülmesek de toprağa acıya gömüldük öfkeye, isyana. Günlerce enkaz başında bekledik.  Hayat verecek bir el bekledik. Günlerce sesini duyduk sevdiklerimizin, her geçen gün azalan seslerine tanık olduk. Asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz” dedi.

Depremde vefat edenlerin hesabını soracaklarına dikkat çeken Gülay Yıldız ise, “Unutmayacağız ve hesabını soracağız. Enkazda donarak ölen çocukları, kadınları, çadırlarını su basmış insanların, sel sularında çırpınan insanların, babasına mesaj atıp, şebeke olmadığı için, sesini duyuramayan, kız çocuğunun hesabını mutlaka soracağız” diye konuştu.

“İnsanca bir yaşamı hep birlikte öreceğiz” diyen Sevcan Rencüzoğulları, “Biz kadınlar hüznümüzü isyana buladık. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Bizler, Hataylı olan ama şu an Mersin’de yaşayan kadınlarız. Nerede olursak olalım. Antakya, Samandağ, Defne bizim ve bizler hem orada depremi yaşayan bütün illerde yapılanların hesabını soracağız. İnsanca bir yaşamı birlikte öreceğiz” ifadelerini kullandı.