Tarsuslu periler şampiyonluk kutlamasına hazırlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Tarsuslu periler şampiyonluk kutlamasına hazırlanıyor

Tarsuslu periler şampiyonluk kutlamasına hazırlanıyor


HASAN KÜÇÜK 

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 26. Hafta karşılaşmasında Turgutlu Belediyespor’u 7 sayı farkla 79-72 yenerek 47 puan ile liderliğini sürdüren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda büyük coşku yaşanıyor. Bu haftayı bay geçirecek olan Tarsus ekibi haftaya Çarşamba günü İzmit Belediyesi’ni yenerek şampiyonluk kutlaması yapmayı planlıyor.  

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Mustafa Secerlioğlu, Turgutlu Belediyesi karşısında aldıkları galibiyetin kendilerine nefes aldırdığını söyledi. Sasha’nın sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın ilk başlarının kafa kafaya gittiğini belirten Secerlioğlu, “Sasha sakat oynuyor. Ciddi bir problemi var. Sezonun sonu geldi diye iğne yapılarak oynamak zorunda kalıyor. Bu nedenle İlk başlarda maç  kafa kafaya gidiyor. Sasha’nın ağırlığını koyması ile 3. Periyodda biz farkı 15 sayıya kadar çıkarttık. Ağrıları fazlalaşınca Sasha’yı son 2 dakika dinlendirmek istedim. Karşı takımın Amerikalısı güçlü olduğu için bizim Türk oyuncular onu durdurmakta güçlük çekiyor. 2 dakika bile Sasha’yı kenara almak maçı nerde ise kafa kafaya getiriyordu. Tekrar Sasha’yı oyuna alınca üstünlük sağlamaya başladık. Maçı böylelikte 79-72 kazandık” şeklinde konuştu.

 

 

 

“10 OTOBÜSLE MERSİN’E GİDEREK ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYACAĞIZ”

Sezonun son 3 maçına gelirken her maçın kendileri için altın değerinde olduğunu vurgulayan Secerlioğlu, “1 galibiyet bizi şampiyon yapıyor. Bizim riske edecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Bu hafta bayız. Haftaya Çarşamba günü Edip Buran Spor Salonu’nda İzmit Belediyesi ile oynayacağız. Buradan 10 otobüs seyircimiz belediye bandosu ile birlikte Mersin’e gelecek. Şampiyonluk tişörtleri bastırılıyor.  Şampiyonluk için bir galibiyete ihtiyacımız var. İzmit Belediyesi’ni yenip şampiyonluk kutlaması yapacağız” ifadelerini kullandı.