“Şampiyon olacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Şampiyon olacağız”

Oyuncularının karakteri ile gurur duyduğunu ifade eden MİY Teknik Direktörü Ersin Aka; Oyuncularım bu kente ve bu formaya çok yakışıyor

“Şampiyon olacağız”


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. Lig 1. Grupta 2 haftalık beraberliğin ardından 24. Hafta karşılaşmasında Entegre Solar Elazığspor’u 2-1 mağlup edip yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkararak liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük sevinç yaşanıyor. MİY Teknik Direktör Ersin Aka, daha önce yaptığı ‘Deprem yaşadık psikolojik olarak iyi değiliz, sahamız yok antrenman yapamıyoruz’ şeklindeki açıklamalarının bahane aradığı şeklinde yorumlandığı söyledi. Bundan önceki 2 maçta iyi bir performans gösteremediklerini kabul eden Aka, bu ortamda Edirne ve Kütahya maçlarında aldıkları 1 puanın kendileri için başarı olduğunu kaydetti. Aka, “Yöneticilerimiz ve başkan benim bu gayretimi gördükleri için problem yaşamadım. Ben işime aşık biriyim. Prensiplerimle bir yere geldim. Yoksa çok farklı olurdu. Her zaman kendimize şehrimize camiamıza güveniyorum. Ben her zaman söylüyorum. Bizim rakibimiz biziz. Bunu derken rakiplerimizi küçümsemiyorum. Biz düzeni disiplini sistemi olan takımız. Bunu yapan takım yok” şeklinde konuştu.

 

 

“OYUNCULARIMIZA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Takım olarak Elazığ maçına çok iyi hazırlandıklarını anlatan Aka, “Oyuncularım inanılmaz bir şekilde motive oldu. Silifke tarafında kamp yaptık. Bu anlamda çok istediler çok arzuladılar. 2 hafta boyunca sergilediğimiz performansı biz kendimize yakıştıramamıştık. Bunu en çok kendi içimizde biz yaşadık. Ama Elazığ maçında ilk düdükten son düdüğe kadar arzu eden ne yaptığını bilen, sistemini- çalışmasını sahaya yansıtan bir takım vardı. Özellikle şunu belirtmek istiyorum oyuncularımın karakteri ile gurur duyuyorum. Gerçekte bu şehre bu formaya çok güzel yakışıyorlar ve çok sahipleniyorlar. Allah’ın izni ile şampiyon olacağız. Bu oyunculara ne olursa olsun sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

“HER İKİ YARIDA DA AYNI OYUNU OYNADIK”

 Maça kendi kendilerine şok bir gol atarak başladıklarını ifade eden Aka, “Bu bir şanssızlıktı. İlk yarıyı analiz ettiğimizde herhalde top yüzde 80 bizim ayağımızdadır. 2. yarıda sonlandırmalarımız daha iyi olduğu için herkes ilk yarıyı iyi oynamadık gibi değerlendiriyor. Her iki yarıda da aynı oyunu oynadık.  İkinci yarı daha fazla ve net pozisyonlarımız var. İkinci yarı top hep bizde olduğu için ister istemez rakibin direnci düştü. Sadece savunma yapıp geçiş oyunu ve kaptıkları toplarla kontratak yapmaya çalışıyorlardı. Bizim Aziz’in kaptırdığı topla belki maç 0-2 olacaktı. Onun dışında ekibimizin alayım oynayayım top bizde kalsın biz savunma yapalım gibi bir maçı olmadı” diye konuştu.