ÇBK final four için son randevuda | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK final four için son randevuda

Euro League Women Çeyrek Final karşılaşmasında evinde 28 sayı farkla yendiği Tango Bourges’e deplasmanda tek sayı farkla yenilen Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Final Four’a çıkmak için Fransız ekibi ile Çarşamba günü son maça çıkacak.

ÇBK final four için son randevuda


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Tango Bourges’u 28 sayı farkla 84-56 yenen  Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, 2. maçta rakibine tek sayı farkla 76-75 mağlup olunca seride durum 1-1’e gelmişti. B grubunu lider bitirdiği için saha avantajı bulunan ÇBK,  yarı finale çıkmak için rakibi ile bu defa Çarşamba günü Mersin’de yeniden karşı karşıya gelecek.

Turuncu lacivertli ekip yarın yapacağı maçın hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.  ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü, Bourges’in basketbol kültürü olan bir kent olduğunu ifade ederek, “Seyircileri 55 yaş üzeri olmasına rağmen basketbola çok hakimler. Salon tamamen dolu idi. Hakemin her düdüğüne itiraz ediyorlardı. O atmosferde oynandı maç” dedi.

 

 

 “FARKI 1’E DÜŞÜRDÜK AMA SÜRE YETMEDİ”

Maça çok sert başlayan rakiplerine oyuncularının geç cevap verebildiğini anlatan Ünlü, “Cevap vermelerini hakem de biraz engelledi. Bizim oyuncular sertliğe sertlikle karşılık verince hemen faul çalarken diğer tarafta devam ettiriyordu. Böyle olunca 3. periyoda kadar maçı dengeleyemedik. Özellikle Tiffany ve Chelsea’yi kilitlediler. Guardımız Laura’da maça biraz tutuk başlayınca o tarafı çözemedik. Ama 3. periyottan sonra dengeledik. Sonunda farkı 1’e düşürdük ama süre yetmedi” şeklinde konuştu.

 

“GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARDIK”

Maçtan gerekli dersleri çıkardıklarını vurgulayan Ünlü şunları söyledi: “Burada seyircinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Önemli olan buralara gelmek değil. Kulüp olarak oyuncu transfer ederek buralara gelebilirsin ama buradan sonrası tamamen seyircinin alıp götüreceği bir durum. O maçı izleyerek 30 yıllık bir kulüpte seyirci potansiyelinin ne kadar etkili oldu görülmüştür. Mersin’de biz 5 yıl önce kurulurken böyle bir seyirci potansiyeli oluşturacağımızı burayı basketbol kenti yapacağımızı söylemiştik. Burada yavaş yavaş ilerliyoruz.”

 

İLÇE BELEDİYELERİNE SEYİRCİ DESTEĞİ ÇAĞRISI

Maçta seyirci desteği için bir koltuk boş yer kalmaması için çaba harcadıklarını anlatan Ünlü, “Seyircilerimizin gelmek istediği her yere servis gönderiyoruz. Seyirci desteği konusunda sadece Büyükşehir ve Yenişehir Belediyesi’nin değil, Akdeniz, Toroslar Mezitli, Silifke, Tarsus gibi ilçe belediyelerinin de desteğini bekliyoruz” dedi.