Limonlar dalında kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Limonlar dalında kaldı

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, tarımda maliyetlerin yüksek olduğunu belirterek, sezon başından limon alış fiyatının yüksek açıklanmasından dolayı çiftçinin büyük bir beklentiye girdiğini söyledi. Limon alış fiyatının 11 lira olarak açıklanmasına rağmen daha düşük fiyat teklif edildiğine dikkat çeken Şahin, “Limonların yüzde 30’u dalında ve çiftçi zarar ediyor” dedi.

Limonlar dalında kaldı


MAYSA DERYAYEVA

Artan girdi maliyetlerinden dolayı çiftiler ürettiği ürünü maliyetine bile satamıyor. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, çiftçilerin maliyetinin altında satış yapmasından dolayı zarar ettiğini söyledi.

 

 

 

 

Şahin, “Şu anda limon üreticisinin sıkıntısı sezon başında fiyatların yüksek açıklanmasından dolayı çiftçi beklentiye girdi. Limon sezon başında 11 lira olarak açıklandı. Çiftçi beklentisini bulamadı. Limonun fiyatı 5-6 liradan başlasaydı şu an bu sıkıntıyı yaşıyor olmayacaktık. Limon rekoltesi geçen yıl 400-500 ton civarındaydı ve bu yıl 600-700 ton bekleniyor. Limon yüzde 30’u dalında duruyor. Onun için fiyatlar düştü. Maliyetler yüksek, çiftçi yılda en az üç defa ilaç kullanıyor. Maliyetin altında satış olunca çiftçi zarar ediyor” şeklinde konuştu.