İki göz evin tadilatı bürokrasiye takıldı! | Güney Gazetesi Mersin

İki göz evin tadilatı bürokrasiye takıldı!

Toroslar Mahallesinde tek başına yaşayan 71 yaşındaki Rıza Kaplan, yaşadığı kulübenin onarılması için Mersin Büyükşehir Belediyesine başvuru yaptı ancak belediye ekipleri eve defalarca kez gitmesine rağmen, evin tadilatı yapılmadı. Son yaşanan deprem ile evin hasar gördüğünü ve şiddetli yağmurda evin su bastığını söyleyen Kaplan, belediyeden yardım bekliyor.

İki göz evin tadilatı bürokrasiye takıldı!


MAYSA DERYAYEVA


40 yıl yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye geri dönen Rıza Kaplan, abisinden kalan kulübe evde yaşamaya başladı. Tek başına yedi yıldır bu evde yaşandığını söyleyen Kaplan, yaşanan son deprem ile birlikte evin hasar gördüğünü belirtti. 

Evin hasar görmesiyle birlikte yağmur suyunun evin içerisine geldiğini ifade eden Kaplan, geçtiğimiz yıllarda belediyeye başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığına dikkat çekti.

Belediyenin sosyal işlerine yardım için başvurduğunu ve belediye ekiplerinin defalarca eve bakmaya gelmesine rağmen sorunun çözülmediğini vurgulayan Kaplan, “Bir süre idare ettim daha sonra belediyeye başvuru yaptım. Sosyal işlere başvuru yaparak durumumu aktardım. Belediyeden geldiler ancak oranın müdürü değiştiği için bizim iş kaldı. Sonra bir daha başvuru yaptım. Tekrar geldiler, ölçüttüler ama benim talebim yine yerine getirilmedi. Defalarca geldiler ama hikâye. Yaşanan son depremde ev hasar aldı geçen gün yaşanan yağmurda evi sus bastı. İçeriye kova koyup, kürekle suyu dışarıya çıkıyorum. Ben perişan haldeyim gelen yok giden yok. Bana yalan söyleyen çok.” dedi.

 

 

 

“BENİM GİBİ İNSANA YARDIM EDİLMİYORSA, KİME YARDIM EDİLİYOR”

 

Şeker ve kalp rahatsızlığı yaşadığını söyleyen Kaplan, bir yıldır sosyal yardım alamadığını söyledi.

Kaplan, “Mahalleli biliyor ben tek başıma yaşıyorum. Hastalıklarım çok. Şeker, kalp rahatsızlığım var. Yürüyemiyorum bacaklarım da şişme meydana geldi. Sosyal İşler başvuru yaptım ve bana bir kartı çıkardılar. Ayda 150 lira gibi para yardımı yatıyordu sonra onu yenilemem için tekrar yazmam gerekiyordu yazamadım. Eskiden koli desteği veriyorlardı şimdi 1 yıldır gelen giden yok. Benim iki gözü görmeyen kör bacım var, onu yanıma almak istiyordum. Benim gibi insana yardım edilmiyorsa, kime yardım ediliyor. Belediye başkanı ile beni görüştürmüyorlar. Vahap Seçer beyle bir görüşsem o bana burayı yapar. Ben en son sürünerek belediyeye gideceğim, bağıracağım, çağıracağım üstüme benzin döküp en iyisi şerefli şekilde ölmektir. Bu hale gelecek insan değildim artık utanıyorum” dedi.

 

 

 


  İki göz evin tadilatı bürokrasiye takıldı!