Gözne’deki taşocağı işletmecisinden açıklama | Güney Gazetesi Mersin

Gözne’deki taşocağı işletmecisinden açıklama

Gözne’de faaliyet yürüten bir taşocağının günün belirli saatlerinde patlama gerçekleştirdiği, bunun da Gözne sakinlerini tedirgin ettiği, insanların deprem olduğu endişesiyle sokağa döküldüğü iddiası geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilmişti.

Gözne’deki taşocağı işletmecisinden açıklama


Gazetemize “Bu da yapay deprem” başlığıyla yansıyan bu haber Üzerine Çukurovataş Madencilik A.Ş. işletme müdürü Aydın Kanşıray bir açıklama yaptı.

İşletmenin bütün mevzuat gereklerini yerine getiren, ilgili kurumlarca sürekli denetlenen bir işletme olduğunu ifade eden Kanşıray, patlatma faaliyetlerinin de yasal mesafeler dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

Kanşıray, “Sayın çevre sakinleri içinde zaman zaman ses ile ilgili alışkın olmayanlar için bir rahatsızlık yaratmış isek de, zarar verecek düzeyde değildir. Bugüne kadar hiçbir zararla ilgili bir şikayet olmamış, bir zarar tespit edilememiştir. Faaliyetimiz izinli ruhsat sahası içinde olup tedirgin edecek bir etkisi yoktur. Bahsedildiği gibi her gün patlatma yapılmamaktadır. Aylık belli bir sayıda yapılmakta olup , karanlık saatlerde zaten hiç yapılmamaktadır. Çevredeki sakinlerin en yakın mesafesi 1500 metreden fazladır. Bu mesafede etkilemesi mümkün değildir. Deprem kaynaklı insanlarda oluşan hassasiyetten ötürü bu konu rahatsız etmiş ise bundan ötürü özür dileriz. Teknik olarak bu tür küçük çaplı patlatmaların deprem şiddeti gibi bir etki yapması mümkün değildir. Öyle olsaydı köy bölgesinde tek ev sağlam kalamazdı. Kimsenin tedirgin olmasını gerektirecek bir faaliyet değildir. Her konuda alınmış izinler zaten gerekli incelemeler ve hesaplamalardan sonra yasal çerçevede en zararsız sınırlamalar içine çekilmiştir” görüşlerini dile getirdi. (Haber Merkezi)