“Gençler, oylarınıza sahip çıkın” | Güney Gazetesi Mersin

“Gençler, oylarınıza sahip çıkın”

Mersin Gençlik Zirvesine konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Erkan Aktaş, ilk kez oy kullanacak olan gençlerin oylarına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Gençlerin siyasi partilere veya STK’lara katılımının önemli olduğunu söyleyen Aktaş “Gençlerin dinamizmine ihtiyacımız var çünkü onlar bizim geleceğimizi belirleyecek” dedi.

“Gençler, oylarınıza sahip çıkın”


MAYSA DERYAYEVA

 

Yenişehir Akademisi’nde Mersin Gençlik Zirvesi düzenlendi. Zirvede 3 bin üniversiteli öğrencinin katılımı ile yapılan anket çalışmasıyla Mersin’de görev yapan siyasetçiler, iş insanları ve akademisyenleri arasında en çok oy alanlara ödül verildi. Gençlerin yürüttüğü anket çalışmasının sonucuna göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Mersin’de görev yapan en başarılı siyasetçiler olarak seçildi. Prof. Dr. Erkan Aktaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Şahin Ezer ise en başarılı iş insanları ve ilerde siyasette görmek istenilen kişiler dalında ödül aldı.

 

 

“GENÇLERİN SİYASETTE YER ALMASI LAZIM”

 

Mersin Gençlik Zirvesinde konuşan Prof. Dr. Erkan Aktaş, siyasete katılımın önemine değindi. Aktaş, “Politika konusu önemli. Politika vatandaşların refah seviyesini arttırmaktır. Örgütlenme ve toplanma özgürlüğünün ifade özgürlüğünün ayrılmaz bir parçasıdır. Örgütlenme ve toplanma özgürlüğünün ihlal edildiği bir ülkede ifade özgürlüğü dolayısıyla toplumsal politika büyük tehlike altına girer. Örgütlenme ve toplanma özgürlüğü siyasi, sosyal, dini ve etnik kimliklerin korunmasındaki rolü nedeniyle demokratik toplum, çoğulculuk ve siyasal katılım mekanizmleri için oldukça önemlidir” dedi.

Gençlerin siyasi partilere veya STK’lara katılarak örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, “ Gençlerin dinamizmine ihtiyacımız var çünkü gençler bizim geleceğimizi belirleyecek. Gençlerin her alanda kendilerini hissettirmelerine ihtiyacımız var. Bu yüzden demokrasimize sahip çıkacağız. Oyumuza sahip çıkacağız. Gençlerin siyasette yer verilmesini sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

 

 

 

“GENÇLERİN HER ALANDA BİLGİ SAHİBİ OLMASI GEREKİYOR”

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ise gençlerin her alanda bilgi sahibi olması gerektiğini belirterek, “Hayallerinizin gerçekleştirmek için çalışın ve ülkenin her türlü işiyle ilgilenin. Siyasetle, kültürle, sporla ve sanatla ilgilenin. Her konuda bilgi sahibi olun ki ülkeyi sizler iyi idare edebilin. Siyasetçiler için söylenecek çok şey vardır. Mersin hiç de mutlu değil. Niye mutlu değil? Aday belirleme, aday adayı belirleme süreci tüm partilerde son derece yanlış gidiyor. Ben açık yüreklilik ile söylüyorum. Aday belirleme gücü olan ya da o noktada olanlar sadece kendine bağlı ya da yakınlarının partilerinin hazır oylarıyla bedavadan milletvekili olmak istiyor. Ne yazık ki hep böyle olmuştur. Çok zor dönemler geçirdik. Siyasi partilerin oy oranları hiç değişmiyor. Oylar sabit. Çünkü sadece kendi tabanlarına oynuyorlar.  Benim tabanım bunlar ben bunlara hitap edeyim, ben bunlarla yola devam edeyim, partinin oyunu arttıracak insanlar gelmesin. Öyle insanlar geldiği zaman bizi yerinden edip yerimize geçebilir. Siyasette böyle bir çekememezlik var, kendini düşünme var” ifadelerini kullandı.