Final niteliğinde 10 maç | Güney Gazetesi Mersin

Final niteliğinde 10 maç

Final niteliğinde 10 maç


HASAN KÜÇÜK

 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yigit, 2-1’lik Entegre Solar Elazığ galibiyeti sonrası rakipleri ile aralarında oluşan 7 puanlık farkın kendilerine moral olduğunu belirterek “Final niteliğinde 10 maçımızı kazanıp şampiyon olacağız” dedi.

Yigit, sosyal medya üzerinden yayın yapan Muhsin Hergeleci’nin sunduğu programa telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. Mersin’in ve Tarsus’un lobi açısından çok geride olduğunu ifade eden Yiğit, “Başka şehirdeki kulüplerinin lobileri her fırsatta ortaya çıkıyor ve şehrine sahip çıkıyor. Mersin ve Tarsus’a maalesef sahip çıkan yok. Bugün Tarsus İdman Yurdu’nun yaşadığı olumsuzlukları önceki dönemde Mersin İdman Yurdu olarak bu şehir yaşadı” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nun içinde bulunduğu durum ve Elâzığ maçı ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yiğit, “Bizim bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Deprem sonrasında yaşadığımız moral bozukluğu ve stres nedeniyle 2 beraberlik yaşamıştık. Düşüşte olan performansımız moral bozukluğundan kaynaklı en son Edirne ve Kütahya maçında sahaya kötü oyun yansıttık” dedi.

 

“7 PUANLIK FARK MORAL OLDU”

Takım olarak kaliteli bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Yiğit, “Bu ligi şampiyon olarak bitirecek alt yapımız var. Taraftarlarımızın da büyük desteği ile hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Bulunduğumuz grup kaliteli bir grup. Grubumuzdaki takımlar hedefe oynayan şehir takımları. Diğer gruplardan farkı şehir camia takımlarının olması. Bu da hedefi olan birçok takımın olduğunu gösteriyor. 7 puan fark bizim için önemli. Bu bizim için moral oldu. Elâzığ maçında iyi bir geri dönüş yaptık. Futbolda taraftarın alması gereken bütün heyecanı, andrenalini aksiyonu ve endişeyi biz Elazığ maçında yaşadık. Sonuç 2-1 olunca istekli azimli bir futbol ile 3 puanı aldık. Rakipler puan kaybedince fark 7’ye çıktı” şeklinde konuştu.

 

“ŞAMPİYONLUK KOLAY GELMİYOR”

Hafta sonu deplasmanda Nevşehir ile maç yaptıktan sonra önümüzdeki hafta ise Belediye Derince ile karşılaşacaklarını ifade eden Yiğit şunları söyledi: “2 hafta için önemli iki maçımız var. Bu takımlar Play-offta şampiyonluk kovalayan 2 takım. Bundan sonra kalan 10 maçımız final maçı niteliğinde. Biz kapıyı araladık ama özellikle camia takımlarının olduğu bir grupta şampiyonluk öyle kolay gelmiyor. Bu anlamda şehrin bundan sonra daha fazla kamçılanması daha fazla ön plana çıkması, şampiyonluk havası yaratacak bir zeminin yakalanması önemli.”