Haydi Mersin kenetlenme zamanı | Güney Gazetesi Mersin

Haydi Mersin kenetlenme zamanı

Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, Çarşamba günü Euro League Women’da final foura çıkabilmek için Fransız ekibi Tango Bourges ile Servet Tazegül Spor Salonu’nda son kez karşılaşacak

Haydi Mersin kenetlenme zamanı


HASAN KÜÇÜK

 

Euro League Women Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Tango Bourges’u 28 sayı farkla yenmesine rağmen 2. maçta rakibine tek sayı farkla yenilmesi nedeniyle Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Final Four’a çıkabilmek için Fransız rakibi ile son kez Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Turuncu lacivertli ekibin Avrupa yolunda tamam ya da devam diyeceği bu maçı kazanabilmesi için Mersinlilerin desteğine ihtiyacı bulunuyor. Tüm taraftarların desteği için maç ücretsiz olacak ve ulaşım için saat 18.00’de Forum AVM güneyindeki Yenişehir etkinlik alanı ve Sayapark AVM kuzeyindeki 2. Çevreyolu üzerinden servisleri kaldırılacak. ÇBK Servet Tazegül Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı kazanması durumunda Avrupa’da en büyük 4 takım arasına girerek yarı final oynayacak.

 

 

 

“SALON TIKLIM TIKLIM DOLMALI”

ÇBK Genel Menajeri Ergün Ünlü,  Tango Bourges’e karşı Mersin’de oynanan ilk maça 5 bin 500 civarında seyircinin gelerek takımlarını yalnız bırakmadığını hatırlatarak “6 bin kişilik salonu doldurmak için çok az bir eksiğimiz kalmıştı. Bu maçta Mersinlilerin salonu tıklım tıklım doldurmasını bekliyoruz. Tribünlerde bir koltuk boş yer kalmamalı. Tüm Mersin’i tribünlere bekliyoruz” dedi.

 

“FİNAL FOUR’UN MERSİN’DE YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Bu maçı aldıkları takdirde Avrupa’nın en büyük ilk 4 takımı arasına gireceklerine dikkat çeken Ünlü, “Final Four maçının oynanacağı ülkeyi ilk 4 takım arasında seçiyorlar. Final Four’a kalırsak bizde Mersin’de oynanması için aday olacağız. Böylelikle şehrimizi tüm dünyaya tanıtma fırsatı doğacak. Final Four’un ülke ve kent tanıtımı konusunda çok önemli bir organizasyon. Çünkü bu basketbolun Avrupa’daki en büyük ligi yani Avrupa Şampiyonlar Ligi” şeklinde konuştu.

 

 

 

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TEN DESTEK ÇAĞRISI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinlileri sezonun en kritik maçına davet ederek, destek çağrısında bulundu.

ÇBK’nın ülkemizde ve Avrupa’da göğüslerini kabartan başarılara imza attığını vurgulayan Özyiğit,”Bu sezon Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kentimize getirdi ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde de şu anda lider durumda. Euro League Women’da da Avrupa’nın en büyük takımlarıyla mücadele ettiği grubunu ilk sırada tamamladı ve çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Ancak hedefimiz Avrupa’nın en büyük kupasını kentimize getirmek, ülkemize ve Mersin’imize bu gururu yaşatmak.  Şampiyonluk yolunda bugün en kritik maçımıza çıkıyoruz, takımımıza inanıyoruz. Mersin halkı yine 6 bin kişiyle salonu dolduracak ve kentinin takımına sahip çıkacak. Kupanın Mersin’e gelmesi tarihi bir başarı olur, çocuklarımıza ilham verir. Ücretsiz olacak maça tüm halkımızı bekliyoruz.”