TİY’e ceza üstüne ceza | Güney Gazetesi Mersin

TİY’e ceza üstüne ceza

TİY’e ceza üstüne ceza


HASAN KÜÇÜK

 

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) Tarsus İdman Yurdu’nun U17 takımından sonra U19 takımını da ligden çıkardı.

Maddi olarak zor durumda kalan ve transfer tahtasını açamadığı için genç oyuncularla çıktığı maçlardan farklı mağlubiyetler alarak ligin dibine demir atan Tarsus İdman Yurdu’ na (TİY) AFDK’dan kötü haberler art arda geliyor.

AFDK daha önce 2 defa maça çıkmayan Tarsus İdman Yurdu U17 takımının ardından yine 2 defa maça çıkmayan U19 takımını da ligden çıkardı.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu 21.03.2023 tarih ve 48 sayılı toplantısında aldığı kararda şu ifadelere yer verildi; “15.03.2023 tarihinde oynanması gereken U19 Bölgesel Gelişim Ligi Isparta 32 Spor - Tarsus İdman Yurdu müsabakasında, aynı sezon içerisinde ikinci defa müsabakaya gelmeyerek talimatlara aykırı harekette bulunulması nedeni ile Futbol Müsabaka Talimatı Madde 24/1-a gereğince 3-0 hükmen mağlubiyet cezası ile birlikte Tarsus İdman Yurdu’nun ligden çıkarılmasına karar verilmiştir.

 

TİY PFDK’YA SEVK EDİLDİ

 

Öte yandan TFF Hukuk Müşavirliği, talimatlara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle Tarsus İdman Yurdu Kulübü’nün Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı 7. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verdi.